El ple municipal rep avui les explicacions de l'alcaldessa sobre el 'cas Palau'


Temes relacionats

Cugat.cat estrena aquest dilluns la retransmissió dels plens a Facebook Live (21/gen/18)

Mercè Conesa, sobre el 'cas Palau': 'Estem estudiant querellar-nos contra CDC' (19/gen/18)

Les olors s'incorporaran per primera vegada a l'ordenança de sorolls de l'Ajuntament (18/gen/18)

'Cas Palau': CDC va rebre diners per l'adjudicació del PAV3 de Sant Cugat a través de Ferrovial (15/gen/18)


  • Comparteix:

El ple comença a les quatre de la tarda / Foto: Localpres

El ple comença a les quatre de la tarda / Foto: Localpres

L'alcaldessa, Mercè Conesa, es pronunciarà aquest dilluns sobre la sentència del 'cas Palau' al ple municipal. Es tracta d'un punt inclòs a l'ordre del dia que arriba després que Conesa anunciés que el consistori estudia presentar una querella contra CDC arran de la vinculació del nom de Sant Cugat amb la sentència. La sessió plenària començarà a les quatre de la tarda i es podrà seguir per primera vegada a Facebook Live i, com és habitual, a Cugat.cat. A les vuit del vespre tindrà lloc l'audiència pública.

La sessió plenària servirà també per posar sobre la taula la proposta d'aprovació definitiva del pla estratègic del barri del Monestir Sant Francesc. També es proposarà un acord d'aprovació inicial de la nova ordenança sobre sorolls, que incorporarà per primera vegada les olors.

Mocions institucionals
El ple donarà llum verda a una moció original d'ICV-EUiA perquè Sant Cugat implementi un model de ciutat sostenible i perquè s'adhereixi a la Declaració de Sevilla. A més, els regidors acordaran refermar el compromís per acollir persones refugiades, també a proposta del grup ecosocialista. Finalment, el ple aprovarà una moció original d'ERC-MES per crear un arxiu de dones rellevants de la ciutat.

Mocions dels grups municipals
- El PDeCAT-Demòcrates, la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC tiraran endavant un text d'adhesió al manifest de Somescola.cat de suport a l'escola catalana.

- ERC-MES i el PDeCAT-Demòcrates impulsen una moció de suport al Banc d'ADN per a les identificacions de les persones desaparegudes durant la Guerra Civil.

- Cs defensarà una proposta contra l'augment de tarifes i l'actual sistema de finançament del transport públic metropolità.

- La CUP-PC instarà la resta de regidors perquè es posicionin contra el transfuguisme.

- El PP demanarà que l'Ajuntament implementi mesures de millora de les voreres a Can Trabal.

- El grup popular també demanarà que Sant Cugat es posicioni a favor de mantenir la figura de la pena de presó permanent revisable.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.