Consulta les tres mocions institucionals aprovades al ple d'aquest dilluns


Temes relacionats

ICV-EUiA demana actuacions a l'Ajuntament per fer efectiu el compromís d'acollir persones refugiades (16/gen/18)

ERC-MES demana a l'Ajuntament la creació d'un arxiu de dones rellevants de Sant Cugat (16/gen/18)

ICV-EUiA insisteix en la necessitat que Sant Cugat treballi per avançar cap a l'economia circular (10/gen/18)


  • Comparteix:

El ple de gener ha tingut lloc aquest dilluns / Foto: Localpres

El ple de gener ha tingut lloc aquest dilluns / Foto: Localpres

El ple municipal d'aquest dilluns ha tirat endavant tres mocions institucionals. Els grups han acordat que l'Ajuntament s'adhereixi a la Declaració de Sevilla per manifestar el compromís de Sant Cugat per potenciar l'economia circular. El plenari també ha acordat refermar el compromís municipal per acollir persones refugiades. Finalment, també s'ha donat llum verda a elaborar un arxiu de dones de Sant Cugat rellevants històricament. Els acords parteixen de mocions originals d'ICV-EUiA en el cas de les dues primeres i d'ERC-MES, en l'última.

ESCOLTA-HO

Economia circular
L'Ajuntament s'adhereix a la Declaració de Sevilla per manifestar el compromís de Sant Cugat per potenciar l'economia circular, un model que té en compte que tot allò que es produeix pot ser reaprofitat després del seu ús perquè els recursos no s'acabin. La mesura és fruit d'una moció institucional proposada originalment per ICV-EUiA.

Roser Casamitjana

Lectura dels acords de la moció.


Acollida de refugiats
Sant Cugat prepararà una reunió extraordinària de la comissió operativa per la crisi de les persones refugiades abans d'un mes i contactarà i col·laborarà amb les entitats que treballen a Catalunya en l'acollida i la integració del col·lectiu. L'aprovació de la moció es farà arribar al Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, a la Federació de Municipis de Catalunya, a l'Associació Catalana de Municipis i al govern de la Generalitat.

Ramon Gutiérrez

Lectura dels acords de la moció.


Dones rellevants
L'Ajuntament elaborarà un arxiu de dones de Sant Cugat rellevants històricament. El ple ha aprovat una moció institucional original d'ERC-MES amb què es vol posar en valor les dones que han tingut un paper destacat a la ciutat, a través d'una recerca i la creació d'una base de dades documental, i amb l'aposta de continuar prioritzant la inclusió de noms de dona al nomenclàtor.

Mireia Ingla

Lectura dels acords de la moció.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.