El ple manifesta el rebuig a la pena de presó permanent revisable


  • Comparteix:

Moment del ple d'aquest dilluns

Moment del ple d'aquest dilluns

El ple municipal ha rebutjat aquest dilluns la figura de la pena de presó permanent revisable i instarà els grups amb representació al Congrés espanyol a derogar la llei. El debat ha sorgit d'una moció originària del PP a favor de mantenir la pena a la qual la majoria del ple ha votat en contra. ERC-MES ha presentat una moció alternativa que ha tirat endavant amb els vots a favor del PDeCAT, de la CUP-PC, d'ERC-MES, del PSC i d'ICV-EUiA, les abstencions de Cs i del regidor no adscrit i el vot en contra del PP.

ESCOLTA-HO

El portaveu popular, Álvaro Benejam, ha explicat que han portat la moció al ple per casos, per exemple, com el de Diana Quer.

Álvaro Benejam

Cometen un greu error els que no s'adonin que seguretat i llibertat no són el mateix. La garantia de la nostra llibertat és la seguretat. Portem al ple aquesta moció pels casos que s'han donat últimament de la mort i del segrest, per exemple, de Diana Quer.


El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha defensat la moció alternativa amb l'argument que l'Estat espanyol té un dels índexs de criminalitat més baixos de la Unió Europea i és un dels estats amb més presos. A més, qualifica d''eufemisme' la denominació de la pena de presó permanent revisable per no dir 'cadena perpètua'.

Èric Gómez

Utilitzen la denominació de 'presó permanent revisable' per burlar l'article 25 de la Constitució. Però si poguessin parlarien sense dissimular de 'cadena perpètua'. La realitat és que l'Estat espanyol presenta uns índexs baixíssims de criminalitat malgrat el que diuen els programes sensacionalistes. En canvi, tenim un dels índexs més alts de població reclusa.


El text aprovat també obliga l'Ajuntament a instar els grups amb representació al Congrés dels Diputats a derogar 'de forma immediata' la pena de presó permanent revisable, en vigor des de 2015.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.