El Pla Estratègic del barri del Monestir-Sant Francesc comença a caminar


Temes relacionats

L'Associació de Comerciants del Monestir diu que vianantitzar l'avinguda de Cerdanyola pot elititzar el barri (18/gen/18)

La primera fase de la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola estarà llesta d'aquí a un any (16/gen/18)


  • Comparteix:

L'aplicació del pla s'allargarà fins al 2023 / Foto: Localpres

L'aplicació del pla s'allargarà fins al 2023 / Foto: Localpres

El ple ha donat llum verda amb els vots a favor de tots els partits, excepte del PP, que s'ha abstingut, al Pla Estratègic del barri Monestir-Sant Francesc. L'aprovació definitiva arriba després que al novembre l'equip de govern obrís un període perquè entitats i partits fessin propostes per millorar el text. El projecte, dotat d'un pressupost de gairebé 11 milions d'euros, recull una seixantena d'actuacions de diversos àmbits, fruit del procés participatiu fet amb veïns i entitats del barri.

ESCOLTA-HO

A grans trets, els objectius de l'actuació són reforçar la centralitat del barri, potenciar la qualitat urbana i l'espai públic i fomentar la cohesió social. El projecte, que s'allargarà fins al 2023, està dotat d'un calendari d'actuació detallat i d'un pla financer amb el pressupost anual per executar les actuacions.

El Comissionat de Participació Ciutadana, el regidor Joan Puigdomènech, ha celebrat que la iniciativa sigui fruit d'un procés de participació amb el veïnat que encara continua en marxa.

Joan Puigdomènech

S'està fent un procés de participació intens amb els veïns i també sectorial.


Des d'ERC-MES, el regidor i president del consell de barri de Centre Est, Ferran Villaseñor, ha recordat els dubtes d'alguns veïns sobre la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola. Per aquest motiu, el republicà considera que caldria implementar nous sistemes de participació per resoldre'ls, com una consulta.

Ferran Villaseñor

Proposem fer una consulta sobre el projecte de la vianantització per resoldre dubtes.


Precisament, el PP s'ha abstingut pels dubtes d'alguns veïns sobre la vianantització de l'avinguda.

Principals actuacions
Mobilitat: Es prioritza la mobilitat a peu amb la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola, fent vies de plataforma única, com el carrer de la Creu i arranjant voreres. En aquest sentit també es vol fomentar l'ús de la bicicleta i el transport públic i reordenar el trànsit i els aparcaments, amb noves zones verdes de residents i creant nous aparcaments.

Equipaments: El pla preveu la creació de nous espais i equipaments i potenciar espais com el Xalet Negre. També es vol arranjar les pistes de Sant Francesc amb una doble actuació: posar gespa artificial i grades i cobrir l'altra part de l'equipament.

Espai públic: Millora de la seguretat i el civisme millorant l'enllumenat, la senyalització viària i implementant agents cívics.

Cohesió social i cultura: Es faran accions de suport a la Xarxa d'Entitats Monestir-Sant Francesc i es fomentaran les activitats ciutadanes, entre d'altres.

Habitatge: L'objectiu és facilitar l'accés a l'habitatge amb noves promocions d'habitatge públic i amb propostes de cohabitatge. El pla recull accions de suport a persones que viuen soles.

Comerç: El pla aposta per promocionar i ajudar el comerç de proximitat amb actuacions com l'atenció i suport als comerciants, programes de formació, incentivar l'obertura de nous comerços i accions per atreure nous consumidors al barri.

La iniciativa està dotada d'un pla de treball obert a possibles modificacions en funció de l'evolució de les necessitats i els imprevistos que puguin sorgir.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.