La mobilitat, protagonista al torn de precs i preguntes de l'oposició


  • Comparteix:

Imatge de la zona taronja a Can Sant Joan

Imatge de la zona taronja a Can Sant Joan

La zona taronja a Can Sant Joan, els busos llançadora per connectar el centre amb aparcaments habilitats i les millores a alguns punts de la ciutat, entre d'altres qüestions, han centrat els precs i preguntes dels grups municipals de l'oposició. La mobilitat ha protagonitzat bona part d'aquest punt del ple d'aquest dilluns, que és el darrer de la sessió.

ESCOLTA-HO

- La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, s'ha queixat perquè no han obtingut resposta sobre els patrocinis de Sorea i ja han passat tres mesos des que va demanar la informació. Paraira diu que la resposta s'ha redactat, però que no sap per què no l'han rebuda.

Gibert també ha preguntat sobre els criteris per fer àpats a la plaça de Barcelona. L'equip de govern contestarà a la comissió informativa.

- El regidor de la CUP-PC Ignasi Bea s'ha interessant sobre l'estat de les plaques que han d'homenatjar els tres santcugatencs deportats als camps nazis, fruit d'una moció aprovada pel ple.

També ha posat sobre la taula la implementació de la zona taronja a Can Sant Joan, ja que s'han reunit amb treballadors, que diuen estar preocupats per aquesta mesura. Paraira ha explicat que encara s'ha de veure com s'implantarà i si s'establiran convenis amb empreses de la zona, però ha recordat que es tracta d'un conjunt d'actuacions per endreçar aquest entorn.

- La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha preguntat sobre l'estat del projecte de central de biomassa de Can Calopa, resposta que rebrà a la comissió informativa ja que s'hi està treballant a àmbit comarcal.

Llorente també ha volgut saber sobre l'assumpció de dos càrrecs del tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, que ha dit que de moment mantindrà les dues responsabilitats.

- El regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha demanat informació sobre possibles canvis urbans a l'entorn de Mercantic i el tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que la intenció es trobar un planejament que uneixi millor aquesta activitat singular amb els aprofitaments. Calvet ha recordat que es tracta d'una de les portes d'entrada de la ciutat i que per això sempre hi ha converses amb els propietaris.

Villaseñor també ha notificat que han rebut imatges de xeringues a l'espai públic, una informació que remetran a l'Ajuntament a petició de l'alcaldessa, Mercè Conesa, que ha refermat el compromís d'ajudar les persones amb drogodependències.

- La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla ha reclamat solucions per evitar la presència del camió de les escombraries a les cinc de la tarda ala Rambla de Ribatallada, una via que presenta congestió a aquesta hora. Paraira revisarà els horaris, però recorda que la recollida està limitada a primera hora del matí i a la nit, i que la ciutat té més de 2.500 contenidors.

- El regidor d'ERC-MES Èric Gómez s'ha queixat d'una piulada des de les xarxes de l'Ajuntament que transmetia una imatge estereotipada dels models familiars, fet pel qual ha preguntat sobre els criteris que s'apliquen en la gestió dels perfils municipals. La tinenta d'alcalde de Govern Obert, Joana Barbany, ha especificat que existeix una metodologia concreta i s'ha disculpat.

Gómez també s'ha interessat pel pla de comerç just que està elaborant l'Ajuntament fruit d'una moció.

- El portaveu de Cs, Aldo Ciprian, reclama un replantejament en els preus de la zona taronja d'aparcament a Can Sant Joan i el reforç del transport públic en aquest parc empresarial. També demana la participació a les reunions amb veïns i comerciants sobre la vianantització de l'avinguda de Cerdanyola.

- El regidor de Cs Sergio Blázquez ha demanat de nou un senyal al carrer de Guillem d'Avinyó i ha preguntat sobre l'estat de les reunions amb el ministeri de Foment espanyol per instal·lar pantalles acústiques al pas de l'autopista pel barri de Mas Gener. El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha avançat que tindran una reunió amb els veïns per concretar accions legals per desencallar aquesta situació, fruit d'una moció.

- La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha lamentat que no s'hagi promocionat l'atenció prioritària a l'Ajuntament a ciutadans que van acompanyats d'infants. Barbany ha explicat que s'informa d'aquesta mesura a les mateixes instal·lacions. L'alcaldessa ha aprofitat per felicitar Fernández-Jordan per ser diputada del Parlament.

- El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha reclamat de nou una marquesina a la la parada bus de Torrent d'en Xandri i solucions per a la manca de passos de vianants a la rotonda de l'hipòdrom. Paraira ha concretat que en el primer cas s'està pendent de l'adjudicació del concurs de marquesines i el segon s'està estudiant.

- El regidor no adscrit Dimitri Defranc ha preguntat sobre la continuïtat del projecte per descongestionar el centre dut a terme al Nadal. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha explicat que unes 300 persones van utilitzar el bus habilitat i que es farà servir el mateix sistema en episodis de contaminació.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.