Creix el nombre de projectes presentats per optar als 90.000 euros de lliure disposició de la Floresta

Els proposants han disposat de tres minuts per presentar el projecte

Política

Publicat el 24/gen/18 per Sílvia González

Els florestans han tornat a respondre a la crida per proposar projectes que optin als 90.000 euros de la lliure disposició de 2018 amb 32 iniciatives, cinc més que l'any passat. La instal·lació d'un radar informatiu a la carretera de Vallvidrera, la creació d'un 'Trivial' del districte i la col·locació d'un trípode per a activitats de circ són algunes de les idees exposades al consell de barri extraordinari convocat aquest dimecres. Una cinquantena de veïns hi ha assistit i la majoria, igual que la presidència, s'ha felicitat per com aquest procés participatiu contribueix a vertebrar la comunitat florestana.

A l'espera que el 2 de febrer els tècnics municipals facin la validació tècnica, els florestans han explicat el contingut dels seus projectes, que poden costar fins a 20.000 euros si són per a inversió fins esgotar 79.000 euros. Els projectes per a despesa ordinària poden sumar en total 8.000 euros. L'Assemblea d'Infants decidirà la destinació de 3.000.

La presidenta del consell de barri, Núria Gibert, s'ha felicitat per l'increment del nombre de projectes presentats.

Núria Gibert

És per felicitar-se. Són projectes molt diversos però amb una visió col·lectiva.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La restauració de la Font del Fumet, una segona fase de la neteja de boscos i l'adequació del gimnàs per fer una sala polivalent són altres iniciatives. En total, són 32 projectes que aquest dimecres s'han detallat en un consell específic per a l'ocasió. Els proposants també s'han congratulat de formar part del procés participatiu i de com aquest fa barri. Xènia Amorós, Valentina Araya i Mont Carvajal n'ha fet un balanç.

Proposants

Estem molt satisfetes perquè es desprén la corresponsabilitat en la dinamització del barri. / Jo ho votaria tot perquè són idees molt bones. / Estàvem escoltant i totes són molts bones iniciatives per millorar racons del barri.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Entre el 5 i el 25 de febrer, es procedirà a la difusió dels projectes validats. La votació tindrà lloc entre el 26 de febrer i el 4 de març.

Requisits dels projectes
-Tenir visió de barri i impacte sobre el conjunt del territori
- Donar resposta a una necessitat concreta i justificada del barri
- Els projectes s’han de referir a temes de competència municipal
- Ser viables tècnicament i econòmica, i respectar el marc legal existent
-Tenir principi i final sense significar un cost addicional per al consell en anys futurs
- Quedaran exclosos els projectes urbanístics que ja tinguin alguna partida pressupostària en altres instàncies municipals
- Quedaran exclosos els projectes que discriminin les persones per la seva condició socioeconòmica, d'origen, de gènere o que impliqui algun tipus impacte negatiu sobre el medi ambient