L'Ajuntament i florestans fixen el full de ruta de l'habitatge públic amb l'entorn de l'estació com a punt de partida


Temes relacionats

Calvet referma el compromís de fer habitatge públic a la Floresta i s'alia amb el veïnat per treballar plegats (14/des/17)


  • Comparteix:

Veïns i ajuntament han mantingut una trobada de dues hores al Centre Social i Sanitari

Veïns i ajuntament han mantingut una trobada de dues hores al Centre Social i Sanitari

La centralitat de la plaça de l'estació de la Floresta és la ubicació que l'Ajuntament i veïns han plantejat per donar el tret de sortida al treball conjunt que definirà la primera promoció d'habitatge públic (HPO) del districte. Es tracta de recuperar part del projecte recollit en la modificació del PGM a la zona que ara dibuixaria una vintena d'habitatges. Amb la premissa clara dels pisos públics de lloguer, el consistori es marca l'objectiu d'enllestir tots els tràmits administratius abans de maig de 2019.

Un mes després d'acordar que definirien junts el model d'HPO, florestans i l'administració han calendaritzat aquest dijous el full de ruta. En tres mesos establiran quins solars públics són els idonis, quins nous àmbits es poden explorar i quines són les fórmules 'alternatives' d'habitatge. Tot plegat sense oblidar la tipologia, el cost i els usuaris.

Sobre els adjudicataris, el consistori proposaria repartir els habitatges entre els joves i la gent gran en un parc de 20 habitatges. Seria un immoble de Promusa, entre la plaça de Miquel Ros i el carrer de Pearson, amb un sostre de 2.500 metres quadrats edificables, dels quals 2.100 es destinarien a locals comercials en planta baixa i a habitatges a les plantes superiors. Per al tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, es tracta d'una oportunitat que uneix centralitat, HPO i serveis.

Damià Calvet

Hem de començar a parlar dels àmbits en què hi ha més potencial de generar centralitat i alhora resoldre poblemàtiques de protecció oficial.


És una ubicació compartida pels veïns, representats en la comissió d'urbanisme del consell de barri, que aposten per incorporar-hi la reivindicada Biblioteca de la Floresta i les Planes en els 380 metres quadrats que el planejament preveu per a ús d'equipament comunitari sociocultural. Per al portaveu de la comissió i expresident del consell, Ramon Piqué, l'entorn de l'estació és un bon punt de partida per obrir el debat sobre habitatge públic.

Ramon Piqué

Era una de les propostes que va treballar la comissió. Coincideix amb les aspiracions que teníem.


Una altra ubicació que proposen els veïns és l'Heretat Miralles, un solar municipal destinat a equipaments que podria esdevenir habitatge dotacional. En masoveria urbana, els florestans pensen en l'antiga residència de gent gran de Verge de Montserrat i en l'edifici tapiat del 79 bis d'Emeterio Escudero. També estudien la masoveria amb mediació pública i les cooperatives.

L'Ajuntament i veïns estan d'acord en el fet que la gent gran mereix resposta en HPO, i més quan el districte està per sobre de la mitjana en població major de 45 anys.

El consistori té quatre parcel·les més de Promusa entre els carrers de Verge de Montserrat i Estel.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.