El ple nomenarà avui oficialment Rudolf Häsler i Gabriel Ferrater fills predilectes de Sant Cugat


  • Comparteix:

Rudolf Hässler i Gabriel Ferrater

Rudolf Hässler i Gabriel Ferrater

Sant Cugat certificarà avui el nomenament com a fills predilectes de l'artista Rudolf Häsler i del poeta Gabriel Ferrater. El primer, resident a la ciutat entre 1970 i 1999, va destacar per les seves pintures i gravats. El segon va destacar pels seus versos. El ple, en sessió extraordinària, es reunirà aquest dilluns a les sis de la tarda per fer oficial la distinció. Cugat.cat oferirà l'acte en directe al web i a través de Facebook Live.

El fill de Häsler, Alejandro, ja va agrair al consistori el reconeixement que rebrà el seu pare.

Alejandro Häsler

Vull agrair a l'àrea de Cultura el reconeixement. Entre Rudolf Häsler i Catalunya va haver-hi una història d'amor.


Per part de Ferrater, la tinenta d'alcalde de Presidència, Cultura i Promoció de la Ciutat, Carmela Fortuny, destaca així la importància de reconèixer la figura del poeta.

Carmela Fortuny

La ciutat sempre ha d'estar en deute amb els seus genis, com és Gabriel Ferrater. L'associació està proposant iniciatives molt interessants. S'ha d'analitzar la seva viabilitat tècnica i pressupostària però la voluntat és tirar-les endavant.


Com a fills predilectes, Ferrater i Häsler se sumen a una llista on figuren els noms de Joan Fàbregas, Joan Llamas, Pere Grau, Joan Tortosa, Pilar Gefaell i els membres de la Penya Regalèssia.

Ordre del dia
1. Proposta de concessió, a títol pòstum, a Gabriel Ferrater i Soler, de la distinció honorífica de Fill Predilecte de Sant Cugat del Vallès.

2. Proposta de concessió, a títol pòstum, a Rudolf Häsler, de la distinció honorífica de Fill Predilecte de Sant Cugat del Vallès.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.