Sant Cugat rep una subvenció de 30.000 euros per fomentar la recollida de la matèria orgànica


  • Comparteix:

Recollida de residus a la plaça d'Octavià

Recollida de residus a la plaça d'Octavià

L'Agència de Residus de Catalunya (ARC) atorgarà 30.000 euros a l'Ajuntament per incentivar el foment de la recollida selectiva orgànica. Tot i que el consistori encara no té un pla específic d'actuació en aquest àmbit, la subvenció servirà per millorar el servei de la recollida orgànica porta a porta, desenvolupar diagnòstics de l'estat de la recollida i promoure l'autocompostatge.

A banda de Sant Cugat, l'ARC ha repartit més de dos milions a més d'un centenar d'administracions locals del país i a tres grans productors, l'Associació Espigolador, la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i el Gremi Comarcal d'Hostaleria de la Vall d'Aran. L'objectiu és que el fons es destini a projectes de recollida selectiva de la fracció orgànica dels residus, des d'una perspectiva d'economia circular.

El pressupost de la subvenció prové majoritàriament del retorn dels cànons sobre la disposició del rebuig dels residus municipals, que són impostos ecològics que la Generalitat fa pagar als municipis per a la quantitat d'escombraries no separades que envien als abocadors. Actualment, el gravamen és de 30 euros per tona si el residu és destinat a abocadors de deposició i 14,50 per tona si s'envia a incinerar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.