Sant Cugat referma el compromís amb la cultura amb el nomenament de Häsler i Ferrater com a fills predilectes


Temes relacionats

Gabriel Ferrater, el primer poeta modern de la literatura catalana (29/gen/18)

Rudolf Häsler, el pintor del número 3 del carrer de Villà (29/gen/18)


  • Comparteix:

El ple municipal, en sessió extraordinària, ha aprovat per unanimitat aquest dilluns la concessió pòstuma dels títols de Fills Predilectes de Sant Cugat a l'artista Rudolf Häsler i al poeta Gabriel Ferrater. Els representants dels grups municipals han destacat l'aportació cultural a la ciutat dels dos homenatjats i han celebrat que se'ls atorgui aquesta distinció. Com a fills predilectes, Ferrater i Häsler se sumen a una llista on figuren els noms de Joan Fàbregas, Joan Llamas, Pere Grau, Joan Tortosa, Pilar Gefaell i els membres de la Penya Regalèssia.

ESCOLTA-HO

L'Ajuntament ha entregat als familiars dels homenatjats una placa commemorativa que certifica el reconeixement. La filla de Häsler, Anna, i la neboda de Ferrater, Amalia Zimmermann, han agraït així el suport.

A. Häsler / A. Zimmermann

És el reflex de l'admiració que se li tenia i de l'amor. / Estic molt honorada de rebre aquest reconeixement a Gabriel.


Tots els regidors que han intervingut al ple han destacat l'aportació de Häsler i Ferrater a la ciutat. La regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana, a més, ha instat el plenari a incorporar més dones a la llista de fills predilectes de Sant Cugat.

Regidors

Carmela Fortuny (PDeCAT - Demòcrates) / Núria Gibert (CUP-PC) / Aldo Ciprian (Cs) / Mireia Ingla (ERC-MES) / Roser Casamitjana (ICV-EUiA) / Pere Soler (PSC) / Álvaro Benejam (PP) / Dimitri Defranc (no adscrit)


L'alcaldessa, Mercè Conesa, s'ha fet seu el repte de cercar més dones mereixedores d'aquest reconeixement municipal. També ha destacat la importància de tenir en consideració les arts, ja que ajuden a fer una societat 'crítica' i 'forta'.

Mercè Conesa

Que el desenvolupament de les arts ens faci una societat més crítica i més forta.


La sessió plenària ha acabat amb una lectura de textos de Häsler i Ferrater a càrrec del fill del pintor Rodolfo Häsler i del rapsode Joan Berlanga.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.