La CUP-PC vol que s'estudiï la creació de 'parades intermèdies a demanda' per a dones al servei de bus


  • Comparteix:

La moció es debatrà al proper ple / Foto: Localpres

La moció es debatrà al proper ple / Foto: Localpres

La CUP-PC vol que l'Ajuntament estudiï la possibilitat d'implementar al servei d'autobús 'parades intermèdies' sota demanda perquè les dones puguin baixar més a prop de la seva destinació. Es tracta d'una mesura recollida en una moció dels anticapitalistes que s'hauria de prendre, sobretot, en els recorreguts nocturns per garantir la seguretat de les passatgeres. El text cupaire també demana que es plantegi millorar la coordinació d'horaris a l'hora de fer transbordaments a la nit.

Els anticapitalistes consideren que sovint les dones 'acaben per restringir la seva llibertat de moviments si no tenen garantida una tornada a casa tranquil·la'. Per combatre aquesta situació al transport públic urbà, el text insta la regidoria de Mobilitat a mantenir converses amb els actors pertinents, com l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i el col·lectiu de conductors.

La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha explicat que la moció és un pas més per a la incorporació la perspectiva de gènere en totes les polítiques municipals.

Lourdes Llorente

Intentem donar una visió de gènere a les polítiques de Mobilitat.


Es tracta d'una iniciativa que recentment ha tingut el vistiplau del plenari a Terrassa i que s'aplica a municipis com Vitòria i Bilbao. De fet, la moció preveu demanar consell sobre la seva implementació a aquestes localitats. El text també recull la possibilitat que es beneficiïn de la iniciativa col·lectius com la gent gran, els infants i les persones amb mobilitat reduïda.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.