CDC dirà 'no' a la Constitució Europea si no reconeix Catalunya i el català


  • Comparteix:

'Euroconvergents pel no', satisfets amb el congrés

'Euroconvergents pel no', satisfets amb el congrés

Convergència Democràtica de Catalunya (CDC) dirà 'no' a la Constitució Europea si no reconeix Catalunya i el català. La plataforma 'Euroconvergents pel no', encapçalada pel militant santcugatenc Jordi Puigneró, es mostra satisfeta per la decisió, que ha rebut el suport del 86% dels delegats.

El partit nacionalista posa com a condicions per donar suport a la Constitució que s'accepti el reconeixement de l'oficialitat del català i la presència directa de Catalunya a les institucions europees. El secretari general de la formació, Artur Mas, ha anunciat que negociarà amb el govern espanyol perquè s'acceptin els requisits que permetrien el vot afirmatiu del partit. En cas negatiu, CDC rebutjaria la Constitució europea mitjançant el 'no' o, també, amb el vot en blanc.

El santcugatenc Jordi Puigneró, impulsor de la plataforma 'Euroconvergents pel no', fa un balanç positiu dels objectius que ha assolit aquest col·lectiu que propugna el vot negatiu.

Jordi Pugineró

"El balanç d''Euroconvergents pel no' és positiu"


La direcció de CDC s'ha compromès a fer campanya activa pel vot afirmatiu o negatiu, un cop el Consell Nacional determini a finals de gener si s'acompleixen les condicions reclamandes per Convergència Democràtica. Jordi Puigneró remarca que el debat viscut a CDC no es produeix a la resta de formacions polítiques.

Jordi Puigneró

"El debat dins de CDC ha estat positiu"


El congrés extraordinari ha tingut lloc al Palau de Congressos de Barcelona, arran d'una esmena que va presentar el delegat santcugatenc, Jordi Puigneró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.