Més de la meitat dels santcugatencs no coneixia el pacte de govern entre el PDeCAT-Demòcrates i el PSC


  • Comparteix:

L'acord es va suspendre a finals de l'any passat / Foto: Localpres

L'acord es va suspendre a finals de l'any passat / Foto: Localpres

Un 52'2% dels santcugatencs no coneixia el pacte de govern entre el PDeCAT i el PSC, segons l'Observatori Sociològic de Sant Cugat. Tot i això, el resultat final de l'obra de govern satisfà la ciutadania, que li dóna un 6,5 de nota mitjana. De fet, només un 9,4% dels enquestats a l'observatori el suspèn. L'informe assenyala també que l'alcaldessa, Mercè Conesa, rep un 6,8 sobre 10, per sobre del propi govern, i que és coneguda per més del 92% dels santcugatencs.

Les notes de l'última onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat calquen les del juliol passat, però han incorporat la pregunta sobre el pacte. El moment de les enquestes, octubre i novembre del 2017, va coincidir precisament amb la suspensió de l'acord, signat el gener d'aquell mateix any, per la proximitat de les eleccions del 21-D.

Pel què fa a l'alcaldessa, els números desagregats destaquen que la franja d'edat en la qual és menys coneguda és pels joves d'entre 17 i 24 anys, amb un 76'5%, mentre que en les persones d'entre 50 i 64 anys arriba fins al 95'6%. Per districtes, gairebé el 97% la coneix al nucli històric, mentre que a la Floresta i les Planes es queda en un 86%. La mitjana d'aquest indicador, 92,8%, és la més alta des que Conesa es va sotmetre per primera vegada a l'Observatori com a alcaldessa, el maig del 2011. Un 73,1% dels santcugatencs afirmava conèixer qui era l'alcaldessa llavors, una xifra que baixaria fins al 71,5 al novembre.

Cs i PP cauen en la valoració ciutadana
La valoració dels grups de l'oposició contrasta amb la del govern, ja que tots menys ERC-MES, que obté un 5,4, suspenen. La CUP-PC i ICV-EUiA registren una petita pujada d'una dècima i se situen en un 4,4 i un 4,8 respectivament. Cs i PP, en canvi, perden punts i els populars cauen cinc dècimes i se situen per sota del 2, a l'1,9. La formació taronja, per la seva part, perd sis dècimes i aconsegueix un 2,8.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.