La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA demanaran una altra auditoria per analitzar més adjudicacions d'obres públiques


  • Comparteix:

Ingla, Gutiérrez i Gibert han presentat la moció / Foto: ERC Sant Cugat

Ingla, Gutiérrez i Gibert han presentat la moció / Foto: ERC Sant Cugat

Els grups municipals de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA demanaran al ple d'aquest mes, mitjançant una moció d'urgència, una nova auditoria que ampliï el nombre d'adjudicacions analitzades amb relació al presumpte finançament il·legal de CDC. La primera auditoria, només centrada en el pav3 de la Rambla del Celler, es troba en procés de licitació i això fa que no es pugui ampliar amb els casos que han sorgit des de la sentència del 'cas Palau'.

Aquesta nova auditoria hauria d'analitzar, de moment, sis obres més. Una a la Bòbila-la Serreta, una altra al complex esportiu de Mira-sol, dues a la plaça dels Rabassaires, una al passeig de Francesc Macià i l'última al mercat de Mira-sol. Segons sostenen els grups, les obres coincidirien amb donacions per part de les adjudicatàries a les fundacions relacionades amb CDC d'aproximadament el 3% del cost de l'obra.

La via per propiciar aquesta nova auditoria és la de la moció d'urgència, ja que ja s'ha exhaurit el termini ordinari per presentar mocions. La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, ha justificat la necessitat d'aquesta iniciativa.

Mireia Ingla

Com que són obres adjudicades per l'Ajuntament i tenim pendent una auditoria a una empresa en concret, volem arribar fins al final perquè la ciutadania s'ho mereix.


La moció també anima a què persones que treballen a les administracions o estiguin relacionades amb aquestes adjudicacions i hagin detectat alguna irregularitat facin arribar més informació a l'Oficina Antifrau, ja que encara no s'ha activat la bústia ciutadana que es va aprovar al ple de juny de l'any passat. La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha fet una crida a que es faci arribar informació a la justícia per ajudar a esclarir el cas.

Núria Gibert

Estem parlant d'una arquitectura sofisticada d'extracció de recursos i esperem i apel·lem a qui tingui coneixement d'alguna cosa que no s'ajusta a llei que posi el seu granet de sorra per acabar d'una vegada per totes amb la corrupció.


Els signants de la moció han obert la porta a tota l'oposició i l'equip de govern a sumar-se a la iniciativa. Els tres grups, això sí, han estat d'acord en desmarcar-se de la petició de Cs de demanar la dimissió de l'alcaldessa i assenyalen que una crisi de govern a falta d'un any per a les municipals no és la solució. El portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez, ha argumentat que cal fer fora el govern municipal a les urnes.

Ramon Gutiérrez

No tinc clar que una crisis de govern ara sigui la solució més adequada. Crec que la ciutadania, a través de la informació i el seu vot, és qui ha de fer fora el govern de Convergència.


Els portaveus s'han mostrat convençuts que els terminis de la nova auditoria es retallaran ja que ja acumulen l'experiència del procés anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.