L'ONU es compromet a comptar amb els governs locals per aplicar la Nova Agenda Urbana

Mercè Conesa i Maimunah Mohd Sharif / Foto: Diputació de Barcelona

Política

Publicat el 9/feb/18 per Sergio Morales

L'Organització de Nacions Unides (ONU) ha manifestat la voluntat de tenir en compte les aportacions dels governs municipals per decidir tot allò relacionat amb la Nova Agenda Urbana. Es tracta d'una voluntat transmesa aquest divendres per la directora general d'ONU-Hàbitat, Maimunah Mohd Sharif, al Fòrum Urbà Mundial, que s'ha celebrat a Kuala Lumpur i que ha tingut la participació de l'alcaldessa, Mercè Conesa, en qualitat de presidenta de la Diputació de Barcelona.

A la trobada també s'ha debatut sobre la gestió i l'estalvi d'aigua. Conesa ha subratllat la importància de canviar hàbits pel que fa al consum d'aigua, sobretot en un país com Catalunya on no plou sovint.

El Fòrum Urbà Mundial també ha posat el focus sobre el lideratge de les dones alcaldesses arreu del món. Conesa ha recordat que és la primera dona que ocupa la presidència de la Diputació de Barcelona, un òrgan amb dos segles d'història, i ha subratllat que sis dels 10 municipis més poblats del país tenen dones al capdavant dels consistoris.