Conesa, al Tribuna: 'Volem que el 10% del parc d'habitatge de Sant Cugat sigui públic'


Temes relacionats

El Tribuna pronostica que la fi dels problemes d'accés a l''habitatge assequible' no arribarà a curt termini (14/feb/18)

El Sindicat de Llogaters titlla d''insult' el Tribuna per la situació de l'habitatge a Sant Cugat (14/feb/18)


  • Comparteix:

L'alcaldessa, Mercè Conesa, marca com a repte de Sant Cugat que el percentatge d'habitatge públic passi del 7% actual al 10%. Ho ha dit aquest dimecres al Tribuna Sant Cugat Empresarial, on ha subratllat la voluntat del consistori de crear més habitatge públic de lloguer i que, per fer-ho, es busca finançament a l'Institut Català de Finances (ICF). Actualment, la ciutat té mig miler de pisos de 'lloguer assequible'. Conesa ha recordat que la responsabilitat de garantir l'accés digne a l'habitatge no és del sector immobiliari, sinó de les administracions a través de la creació d'una normativa adequada.

L'alcaldessa ha posat èmfasi en la voluntat d'apropar el parc d'habitatge social als nivells de municipis com París (17%), Londres (20%) i Singapur (25%). Conesa ha recordat que Sant Cugat podria arribar a tenir entre 110.000 habitants i 120.000, un creixement que força a extendre el parc d'habitatge cap a zones com el Turó de Can Mates i Can Fontanals. Així, l'objectiu més proper és que la localitat disposi d'un 10% d'habitatge socials.

Mercè Conesa

El nostre objectiu és situar-nos a un 10% de parc públic i programar el sector que queda a Sant Cugat, que serà una de les ciutats mitjanes importants del món.


Conesa, que considera que la responsabilitat per regular aquest dret recau en les administracions, no sobre el sector immobiliari, ha lamentat que 'es deixi sols els municipis en la lluita per un habitatge assequible'. L'alcaldessa ha criticat que el pla d'habitatge del govern espanyol estigui aturat i que hagi de ser la Generalitat, malgrat la intervenció per part de l'Estat espanyol, qui financi l'habitatge social a través de l'ICF.

Mercè Conesa

No podem posar tota la responsabilitat de fer habitatge accessible als ajuntaments, però no per això deixarem de fer res.


El Tribuna ha tingut lloc aquest dimecres a l'Hotel Qgat i ha recollit les perspectives del sector immobiliari per a 2018 d'alts càrrecs d'empreses com Solvia, Cushman&Wakefield i Vertix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.