Cs vol que l'Ajuntament se sumi al CatSalut per intensificar la campanya de vacunació contra la grip


  • Comparteix:

El text pretén reforçar la campanya contra la grip / Foto: ACN

El text pretén reforçar la campanya contra la grip / Foto: ACN

Cs presentarà una moció al ple de dilluns que ve on insta l'Ajuntament a engegar una campanya de vacunació contra la grip, en col·laboració amb la que ja fa departament de Salut, per arribar al màxim nombre d'habitants. El text, que lamenta que el servei hospitalari s'ha vist afectat per les retallades, també insta la Generalitat a intensificar les assistències durant els pics epidèmics de la malaltia, així com insistir a l'hora de comunicar com prevenir la patologia.

A la proposta del grup taronja també es demana que el portal de transparència del CatSalut inclogui els indicadors mensuals de les derivacions a urgències hospitalàries, on s'especifiqui el percentatge de població en risc vacunada. Cs també vol que es reforci el paper de l'educació per a la salut i la promoció de l'autocura com a mesura de prevenció.

El regidor del grup municipal taronja Sergio Blázquez assegura que de les persones hospitalitzades a Sant Cugat a causa de la grip, un 90% no s'havia vacunat.

Sergio Blázquez

L'any passat un 90% de les persones hospitalitzades no s'havien vacunat. Creiem que els municipis han de fer un esforç per a la campanya de vacunació.


En cas de ser aprovada, s'haurà de donar compte de l'acord a la Generalitat i als grups parlamentaris.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.