Energia, aigua, habitatge i educació centren el consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental


  • Comparteix:

L'energia, l'aigua, l'habitatge i l'educació han centrat el consell d'alcaldes i alcaldesses del Vallès Occidental, que s'ha celebrat aquest divendres al Consell Comarcal. L'òrgan ha acordat alertar de la manca d'habitatge públic per emergències socials, demanar una taula de diàleg per solucionar el conflicte de finançament de les escoles bressol, defensar la llei contra la pobresa energètica del Parlament i demanar una revisió dels preus de l'aigua.

Habitatge públic
El consell ha aprovat requerir a les entitats financeres que tenen pisos buits posar-los a disposició de les demandes socials i que l'Agència d'Habitatge de la comarca faci arribar dades al Consell Comarcal continuament. Al Vallès Occidental, per exemple, s'han lliurat de moment la meitat dels habitatges comptabilitzats.

Aigua
L'òrgan ha acordat demanar la revisió i congelació dels preus que l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) va aprovar a finals de l'any passat instada pel govern espanyol. Aquesta mesura afecta especialment al Vallès Occidental, que notarà una pujada final al consumidor d'entre un 4 i un 6%.

Escoles bressol
En la sessió s'ha aprovat també reclamar a la Generalitat que creï un òrgan que vetlli pel compliment de la sentència del TSJC que li demana que pagui les subvencions de tres cursos als ajuntaments que no les han rebut. En el cas de Sant Cugat, l'Ajuntament no ha reclamat aquests diners perquè la Generalitat considera que no és un deute reconegut.

Pobresa energètica
El consell d'alcaldes i alcaldesses s'ha posicionat a favor de la llei 24/2015 sobre la pobresa energètica i contra el Reial Decret 897/2017, que afegeix noves contradiccions legals al text del govern català i permet els talls de subministrament a persones en risc d'exclusió. L'acord també insta l'Estat a regular els preus de l'energia.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.