El Consell de Ministres renova els concerts escolars, també dels centres que segreguen per sexe


  • Comparteix:

Vista aèria de la Farga, a Mira-sol / Foto: La Farga

Vista aèria de la Farga, a Mira-sol / Foto: La Farga

El Consell de Ministres espanyol, en aplicació del 155, ha aprovat aquest divendres la renovació dels concerts en les etapes d'Infantil i Secundària als centres educatius catalans. S'han renovat els de 1.956 grups, 987 d'Infantil i 969 de Secundària per un període de quatre cursos, fins el 2021-2022. La decisió arriba tot i l'acord a què havien arribat JxCat i ERC amb la CUP-CC de no renovar els concerts a les escoles que segreguen per sexe. A Sant Cugat hi ha set centres concertats i dos d'ells, el Viaró i la Farga, ofereixen educació diferenciada.

Segons ha informat el ministeri d'Educació espanyol, aquesta decisió es pren un cop han vençut els quatre cursos que estaven vigents fins al moment. En la roda de premsa posterior al consell de Ministres, el portaveu de l'executiu i ministre d'Educació espanyol, Íñigo Méndez de Vigo, no ha aclarit si a la renovació d'aquests concerts s'inclouen escoles que segreguen per sexe.

La renovació dels concerts es publicaran previsiblement a finals de la primera quinzena de març i es fa 'seguint els tràmits previstos en la normativa vigent'. A més, remarquen que és una decisió que 'aporta tranquil·litat i normalitat al sector de l'educació concertada de Catalunya'. Pel que fa als concerts educatius de Primària, el ministeri informa que estan en vigor i no vencen fins l'any 2020.

Durant els pròxims dies s'elaborarà la memòria econòmica perquè, un cop se superin els tràmits administratius, se signi la resolució i es publiqui al DOGC.

A Sant Cugat hi ha set centres educatius concertats: l'Avenç, el Pinar de Nuestra Señora, la Farga, el Pureza de María, el Santa Isabel, el Thau i el Viaró.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.