L'Ajuntament obrirà un expedient per recuperar una zona verda de Valldoreix ocupada

La zona verda està situada a l'avinguda de Can Montmany / Foto: Google Maps

Política

Publicat el 19/feb/18 per Alba Triadó / Martí González

L'Ajuntament obrirà un expedient per recuperar la zona verda municipal que hi ha l'avinguda de Can Montmany 16, de Valldoreix, després que tres persones l'hagin ocupada per fer diverses activitats, com un hort. El ple municipal ha aprovat la proposta de recuperació d'ofici d'aquest bé immoble amb els vots del PDeCAT-Demòcrates i el PSC, el vot en contra del regidor no adscrit i l'abstenció de la resta de grups.

Escolta-ho

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, ha explicat que l'Ajuntament 'ha de garantir' que aquesta zona sigui per al benefici públic i no particular.

Damià Calvet

En ser una zona verda d'ús col·lectiu la normativa ens obliga a actuar d'aquesta manera. Aquesta zona verda pública és la màxima figura de protecció urbanística i nosaltres hem de garantir que estigui per al benefici col·lectiu i no d'un particular.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



De la seva banda, el regidor d'ERC-MES Ferran Villaseñor ha assenyalat que els falta informació d'àmbit social en l'informe per saber 'per què s'ha arribat a aquesta situació'.

Ferran Villaseñor

Hem trobat a faltar en l'expedient algun informe de l'àmbit social que ens expliqui els per què d'aquesta situació. Ens diran que això ho hauria d'haver fet l'EMD, però la competència en serveis socials no és de l'EMD. Ens falta informació en aquest aspecte.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'Ajuntament ha explicat que la Policia Local ja ha identificat les persones que ocupen l'espai i els ha notificat que han de desallotjar la finca. Després d'aquest avís un dels ocupants ja ha marxat del terreny.