L'Ajuntament estudiarà la creació de 'parades intermèdies a demanda' per a usuàries d'autobusos

Imatge d'arxiu d'un autobús públic

Política

Publicat el 19/feb/18 per Martí González

L'Ajuntament s'ha compromès a estudiar la possibilitat de crear 'parades intermèdies a demanda' per a dones usuàries del servei d'autobusos que ho sol·licitin. La mesura neix a proposta d'una moció de la CUP-PC que s'ha aprovat després que els anticapitalistes acceptessin les esmenes de l'equip de govern. Tots els grups hi han votat a favor, tret d'ERC-MES que s'ha abstingut.

Escolta-ho

Segons els cupaires, es tracta d'una iniciativa per millorar la 'sensació de seguretat' de les dones d'una manera 'fàcil, efectiva i barata'. S'aplicaria, sobretot, en els recorreguts nocturns. La regidora de la CUP-PC Lourdes Llorente ha explicat els beneficis de la mesura que proposa la moció.

Lourdes Llorente

Tractem d'evitar o reduir la sensació de por aprofitant iniciatives d'altres ciutats sense reduir els drets d'altres usuaris. Promovem que les dones no hagin de restringir la seva llibertat de moviment i puguin gaudir de tots els espais de la ciutat en la major franja horària possible.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'únic grup que no ha votat favorablement ha estat ERC-MES. La portaveu republicana, Mireia Ingla, ha exposat els motius.

Mireia Ingla

El feminisme que fa anys que defensem des d'ERC és a l'antítesi del paternalisme. No dic que aquesta moció ho sigui, però sí que és un pedaç, posar una tireta a una ferida enorme que no resol el problema.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La iniciativa de les 'parades intermèdies a demanda' ha comptat recentment amb el vistiplau de ciutats com Terrassa i Vic, i ja s'aplica a municipis com Vitòria i Bilbao. De fet, la moció preveu demanar consell sobre la seva implementació a aquestes localitats. El text aprovat, també recull la possibilitat que es beneficiïn de la iniciativa col·lectius com la gent gran, els infants i les persones amb mobilitat reduïda. A més, a proposta de les esmenes de l'equip de govern, la moció també contempla treballar de manera conjunta amb l'àrea de mobilitat de l'AMB, que té les competències del transport municipal.