Sant Cugat insta la Generalitat a saldar les quantitats pendents en matèria d'escoles bressol


Temes relacionats

El PSC vol que la Generalitat pagui a Sant Cugat les subvencions a les escoles bressol d'entre 2012 i 2015 (31/gen/18)


  • Comparteix:

Una de les escoles bressol públiques de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Una de les escoles bressol públiques de Sant Cugat / Foto: Ajuntament

Unanimitat del ple per reclamar al govern, una vegada estigui constituït, el compliment dels compromisos per al cofinançament de les llars d'infants municipals. A través d'una moció presentada pel PSC, Sant Cugat també exigeix la regularització del finançament no abonat o pendent de liquidació a les administracions locals des del curs 2012-2013.

ESCOLTA-HO

Es tracta d'una proposta molt similar aprovada per tots els grups a la Diputació de Barcelona, tret de la CUP que es va abstenir. En el cas de Sant Cugat, la proposta ha rebut el suport de tots els partits. El portaveu del PSC, Pere Soler, explica el sentit de la moció.

Pere Soler

Resoldre amb caràcter general els compromisos adquirits per al cofinançament de les escoles bressol i que s'incorpori al pressupost de 2018. Elaborar una nova proposta de coresponsabilització de costos i de sosteniment.


El text també demana a la Generalitat l'elaboració d'una nova proposta de coresponsabilització de costos i de sosteniment, i de places per a infants de zero a tres anys. Els partits han coincidit a la necessitat de reclamar al govern que assumeixi la seva responsabilitat, així com al govern espanyol.

El posicionament de Sant Cugat arriba després de diverses sentències del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que obliguen la Generalitat a abonar als ajuntaments les quantitats deixades de percebre per al sosteniment de les escoles bressol. En aquest sentit, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha justificat ara la petició de Sant Cugat per aquests dictàmens judicials.

Mercè Conesa

Ara hi ha una sentència que reconeix aquests drets dels ajuntaments. Com ajuntament hem de ser responsables i reivindicar allò que ens pertany.


Sant Cugat disposa de vuit escoles bressol de titularitat pública, set depenents del Patronat Municipal d'Educació i una de l'EMD de Valldoreix.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.