El ple aprova donar suport a la vaga feminista del 8 de març


  • Comparteix:

L'Ajuntament donarà suport a la vaga del 8 de març

L'Ajuntament donarà suport a la vaga del 8 de març

El ple municipal ha acordat sumar-se a la vaga laboral del 8 de març i a la jornada reivindicativa de la Coordinadora Feminista amb motiu del Dia Internacional dels Drets de les Dones. Ho ha fet a través d'una moció del PSC que ha comptat amb el suport de tots els grups menys el PP, que hi ha votat en contra, i l'abstenció de Cs. La iniciativa proposa, per exemple, una vaga de cura per a les mestresses de casa per visibilitzar la seva feina, sense sou i drets laborals.

ESCOLTA-HO

ERC-MES, ICV-EUiA i l'equip de govern han donat suport a la moció, la CUP-PC s'ha abstingut només al primer punt, i han remarcat el valor de la vaga la necessitat d'acabar amb la desigualtat i la violència envers les dones. El portaveu del PSC, Pere Soler, ha assenyalat que la voluntat de la moció era ser el més inclusiva possible i de sumar a tots els grups.

Pere Soler

És avançar-nos al dia 8 de març. No té res a veure amb el comunicat conjunt, és mostrar el suport a la vaga feminista que ha de tenir repercussió a nivell internacional.


El PP i Cs han argumentat que la convocatòria de vaga inclou reivindicacions contra el capitalisme i altres postulats polítics que els han fet desmarcar-se de la moció, tot i que han remarcat el suport en la lluita per la igualtat. El portaveu del PP, Álvaro Benejam, per exemple, ha assenyalat que la vaga 'promou l'enfrontament entre homes i dones, és insolidària i elitista, que vol trencar el model de societat occidental i que és una irresponsabilitat'. La regidora de Cs Munia Fernández-Jordán ha assenyalat que és 'contraproduent' barrejar la lluita feminista amb la lluita contra el capitalisme.

La portaveu d'ERC-MES, Mireia Ingla, s'ha dirigit cap a Álvaro Benejam i ha assegurat que sembla que no sap 'en quin món viu'. Ingla ha animat tothom a participar a totes les activitats que es facin en aquest dia, com també ho ha fet la regidora d'ICV-EUiA, Roser Casamitjana. Per la seva banda, la portaveu de la CUP-PC, que s'ha abstingut al primer punt perquè 'menysté la CGT', Núria Gibert, li ha retret a Pere Soler que no li hagi acceptat algunes de les esmenes que havia presentat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.