Reactivada la millora del bus a la Floresta i les Planes amb el transport a demanda sobre la taula


Temes relacionats

L'Ajuntament engega una prova pilot de transport a demanda a Can Barata (13/jul/17)

La CUP assegura que el servei de bus de la Floresta és 'deficient' ( 1/feb/16)


  • Comparteix:

La prova pilot de transport a demanda ha funcionat, segons el govern / Foto: Localpres

La prova pilot de transport a demanda ha funcionat, segons el govern / Foto: Localpres

El govern mou fitxa per resoldre els problemes de connexió i mobilitat a la Floresta i les Planes i acordarà el calendari d'actuacions amb els grups de treball de mobilitat d'aquests districtes. Unes actuacions que passen per estudiar l'encaix a la zona de l'estudi fet per l'Agrupació de Municipis amb Transport Urbà (AMTU) i dels resultats de la prova pilot de transport a demanda a Can Barata. La iniciativa arriba amb l'aprovació de les esmenes que el PDeCAT-Demòcrates, amb el suport del PSC i el PP, ha fet a la proposta de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA de posar dates a la implementació del servei de bus a la Floresta.

L'àrea de Mobilitat volia esperar a la finalització de la prova pilot a Can Barata per posar fil a l'agulla als problemes de mobilitat, reconeguts, a la Floresta i a les Planes. Això ha explicat la titular de l'àrea, la tinenta d'alcalde Cristina Paraira, que ha avançat que la iniciativa 'ha funcionat molt bé' i que ha passat dels cinc usuaris inicials a 20 a finals de desembre.

Uns resultats que el govern debatrà a la Taula de Mobilitat i que traslladarà a les comissions específiques de la Floresta i les Planes. Allà, entre altres punts, es vol acordar com i quan implantar mesures com la reducció de freqüència, de 90 a 45 minuts, als districtes. Paraira, que ha xifrat la inversió en transport a la ciutat en set milions d'euros, ha admès que el transport públic a la zona és 'millorable'.

Cristina Paraira

Hi ha mancances de transport molt costoses. És molt millorable, però hem d'estar molt orgullosos del transport que tenim i que altres ciutats no tenen.


Tot plegat ha servit per argumentar les esmenes del PDeCAT-Demòcrates a la moció, original dels cupaires, per calendaritzar les millores en el servei de bus de la Floresta. Un text que, amb les al·legacions del govern, ha quedat 'desvirtuada' segons els partits proposants. El regidor no adscrit, Dimitri Defranc, s'ha abstingut.

En la defensa del text, la portaveu del grup de la CUP-PC i presidenta del consell de barri de la Floresta, Núria Gibert, ha remarcat que la moció arribava pel poc ressò que la problemàtica ha tingut en fòrums participatius com la Taula de Mobilitat. La cupaire ha fet arribar l'opinió dels florestans, impulsors de la moció, sobre les esmenes del govern. Per als florestans, diu Gibert, les propostes del govern 'són una burla'.

Núria Gibert

Des de fa molt anys els veïns han demanat insistentment la millora d'aquestes línies. Per a ells, és una vergonya.


Malgrat això, les esmenes del PDeCAT-Demòcrates han prosperat amb el suport del PSC i el PP, que ha canviat el vot -de contrari a favorable- en l'empat propiciat per la falta d'una regidora del govern per motius personals i l'abstenció del regidor no adscrit.

El text original proposava la millora de la L4 i L3, modificar els itineraris, incrementar la freqüència i reduir l'ús del vehicle privat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.