El proper Observatori Sociològic de Sant Cugat no incorporarà les desigualtats socioeconòmiques


  • Comparteix:

L'Observatori Sociològic es fa dos cops l'any / Foto: Localpres

L'Observatori Sociològic es fa dos cops l'any / Foto: Localpres

El ple ha rebutjat que la propera onada de l'Observatori Sociològic de Sant Cugat incorpori 'l'anàlisi de les desigualtats socioeconòmiques', tal com demanaven ERC-MES i ICV-EUiA. L'equip de govern ha declinat la proposta dels dos grups perquè assegura que des de Serveis Socials s'està treballant per publicar el Baròmetre de la Inclusió, que inclourà temes sobre la realitat socioeconòmica de la ciutat. La petició dels republicans i els ecosocialistes ha tingut el suport de la CUP-PC i del regidor no adscrit, Dimitri Defranc. La resta de grups han votat en contra.

ESCOLTA-HO

La moció instava l'Ajuntament a fer l'enquesta a persones majors de 16 anys, i no de 17 com es fa a dia d'avui. El text pretenia aconseguir la detecció i l'anàlisi en profunditat de desigualtats en clau de gènere, classes, edat, territori, ètnia i discapacitat per abordar qüestions com, per exemple, l'habitatge. El regidor d'ERC-MES Èric Gómez ha explicat el per què de la proposta.

Èric Gómez

Estem convençuts que existeixen desigualtats i perquè necessitem indicador per tal de fer-hi front d'una forma eficient i eficaç. Massa sovint ens sembla que el govern de la ciutat no vol conèixer aquestes dades.


El Comissionat de Participació, Joan Puigdomènech, ha assegurat que la voluntat del govern és aprofundir en tots els aspectes que demanen els proposants a través del nou document sobre la inclusió que es publicarà properament.

Joan Puigdomènech

Farà un aprofundiment a tots aquests aspectes: l'habitatge, temes de lloguer, fins a quin punt els santcugatencs poden arribar a final de mes... Un retrat bàsic de la inclusió. Aquest és un compromís que vam posar sobre la taula.


Actualment l'Observatori fa sis preguntes relacionades amb les desigualtats socioeconòmiques i el baròmetre n'inclourà 30.









  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.