El ple referma la gratuïtat de les instal·lacions per als campus dels clubs adherits a l'Ethics4Sports


  • Comparteix:

La gratuïtat del lloguer de les instal·lacions esportives, a debat

La gratuïtat del lloguer de les instal·lacions esportives, a debat

L'equip de govern ha refermat al ple la voluntat de no cobrar el preu del lloguer d'instal·lacions esportives durant els campus en períodes de vacances als clubs adherits a la carta ètica 'Ethics4Sports (E4S)' del SantCugatCreix. La mesura ha arribat com a esmena a la moció d'ERC-MES que perseguia la cessió gratuïta dels equipaments per a totes les entitats que en son usuàries durant el curs lectiu. El suport del PP i l'abstenció de Cs han propiciat que el text prosperés amb l'al·legació del PDeCAT. Els republicans, que han intentat sense sort retirar la moció, creuen que l'esmena sobiranista 'desvirtua' el text.

Davant la proposta d'ERC-MES, el regidor d'Esports, Eloi Rovira, ha dit que el consistori comparteix 'el fons', però que cal acreditar amb una iniciativa d''interès públic' la bonificació del 100% dels preus públics de lloguer. És el cas d''Ethics4Sports', un programa Erasmus presentat ja per l'Ajuntament, i que l'equip de govern ha oficialitzat per contrarrestar la moció dels republicans.

Eloi Rovira

Crèiem que era posar en valor la feina de les 18 entitats que s'integren a la carta. Està oberta a tothom i vincular-ho a una bonificació de preus públics li dóna transversalitat.


Una resposta en forma d'esmena que no ha convençut els republicans, per excloure les entitats que no estan representades a l''E4S'. Èric Goméz és regidor d'ERC-MES.

Èric Gómez

I no les acceptem perquè no creiem que s'hagi de vincular una cosa a l'altra.


A l'espera del veure què votaven la resta de grups a l'esmena del govern, ERC-MES ha fet tard en l'intent de retirar el text. Això ha motivat que els republicans hagin votat en contra de la seva mateixa moció, esmenada pel PDeCAT-Demòcrates, en quedar 'desvirtuada'.

Un posicionament compartit pel regidor no adscrit, Dimitri Defranc, i la resta de forces d'esquerra, tret del PSC que ha explicitat la seva oposició en no compartir 'les polítiques de subvencions del govern'. També ha carregat contra el fet que la Coordinadora d'Entitats Esportives hagi emès un comunicat per 'felicitar' la iniciativa d'ERC-MES. El text dels republicans també ha estat qualificat per Cs de ser 'un pèl populista'. Els taronges s'han abstingut en preguntar-se si la ciutat assumirà el cost de les instal·lacions amb una pujada d'impostos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.