El ple de Sant Cugat demana l'alliberament d'Ahed Tamimi i els menors palestins empresonats


  • Comparteix:

Diverses manifestacions arreu del món han demanat l'alliberament d'Ahed Tamimi / Foto: Creative Commons

Diverses manifestacions arreu del món han demanat l'alliberament d'Ahed Tamimi / Foto: Creative Commons

El ple de Sant Cugat manifesta el suport a Ahed Tamimi, una menor detinguda a Cisjordània i empresonada de forma preventiva, acusada d'agredir a un militar. L'Ajuntament insta el govern espanyol a sol·licitar a les autoritats israelianes 'l'alliberament immediat' d'aquesta jove i de totes les persones que 'estan a la presó de forma il·legal i irregular'. La iniciativa neix a proposta d'una moció d'ICV-EUiA que s'ha aprovat amb el suport de tots els grups municipals en la majoria d'acords i l'abstenció del PP.

ESCOLTA-HO

El text també vol que el govern de Mariano Rajoy exigeixi a les autoritats israelianes el compliment i la ratificació de diversos tractats amb relació als drets humans i els drets de l'infant.

El portaveu ecosocialista, Ramon Gutiérrez, ha definit l'ocupació de Palestina com un dels conflictes mundials més greu dels últims segles 'per la vulneració sistemàtica d'Israel dels drets humans en general i també dels menors d'edat'.

Ramon Gutiérrez

Hi ha centenars de nens i nenes que en aquests moments es troben tancats en presons israelianes per haver-se defensat amb pedres davant la violència i la brutalitat de l'exèrcit d'Israel que no respecta en cap moment els drets dels menors d'edat.


La moció inclou la condemna de 'l'ocupació israeliana als territoris palestins' i de 'l'espoli, l'explotació, la destrucció i l'exhauriment de les riqueses i recursos' de Palestina. En aquest sentit, l'aprovació del text també implica el compromís de l'Ajuntament d'evitar tenir 'qualsevol complicitat' amb 'l'ocupació, violació de drets humans i espoli de recursos' d'Israel amb Palestina.





  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.