Veïns de Can Graells creuen que el carril bici de Rius i Taulet perjudicarà el trànsit de la zona


Temes relacionats

L'Ajuntament estudia el tall d'un tram de la rotonda de l'hipòdrom per millorar la mobilitat de vianants i ciclistes (23/feb/18)

Reoberta la circulació a la cruïlla entre l'avinguda de Rius i Taulet i la de Graells (29/gen/17)

Les obres del carril bici que unirà Volpelleres, el Parc Central i el centre començaran aquest mes ( 3/gen/18)


  • Comparteix:

Àrea afectada / Foto: Google Maps

Àrea afectada / Foto: Google Maps

Un grup de veïns del carrer de Solsona, a tocar l'avinguda de Can Graells, al barri de Sant Domènec, considera que la construcció del carril bici a Rius i Taulet suposarà una sobrecàrrega del trànsit a la zona i els perjudicarà. Són impressions que ja han traslladat a l'àrea de Mobilitat de l'Ajuntament juntament amb una proposta per millorar la circulació una vegada que l'obra estigui enllestida. Són apreciacions que reformulen els sentits de circulació a l'àrea i que, segons la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, es tindran en compte.

La titular de l'àrea ha explicat a Cugat.cat que la comunicació no es va fer arribar pertinentment a tot el barri, però que a partir d'ara s'establirà una relació més estreta amb el veïnat. En aquest sentit, un dels veïns de la zona, Arnau Mustieles, considera que l'equip de govern 's'ha precipitat' a l'hora de tirar endavant les obres del nou carril bici.

Arnau Mustieles

Critiquem la precipitació de l'Ajuntament, que no ha pensat en les conseqüències.


Recentment, l'avinguda de Can Graells també disposa de carril bici.

Una xarxa de carrils bici extensa i segura
La construcció dels nous itineraris de carril bici arriba fruit dels pressupostos participatius i les obres van arrencar a principis d'any. Està previst que el nou carril connecti Volpelleres, Sant Domènec, el Parc Central i el centre de la ciutat. Paraira ha explicat que ara el repte del consistori és millorar les connexions de la xarxa per a ciclistes, garantint sempre la seguretat dels usuaris. La tinenta d'alcalde ha apuntat que hi ha 60 enllaços que s'han de revisar, el que suposaria una despesa d'uns 900.000 euros. Es tracta d'una quantitat que l'Ajuntament no està disposat a assolir, cosa per la qual es demanarà suport econòmic a l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, amb els nous carrils que s'estan construint a la ciutat, els problemes en alguns d'aquests encreuaments ja s'estan solucionant.

Cristina Paraira

Estem treballant amb l'AMB en com podem resoldre aquests punts. Amb els nous carrils, però, alguns d'aquests punts ja s'han solucionat.


A la Taula de Mobilitat d'aquest dijous s'ha posat sobre la taula el nou carril bici que unirà el centre de la ciutat amb el centre comercial. Es tracta d'una obra que fa plantejar al consistori la possibilitat de tallar un tram de la rotonda de l'hipòdrom per facilitar l'enllaç de ciclistes i vianants amb l'àrea de Can Castanyer.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.