ICV-EUiA vol que el Club de Golf Sant Cugat utilitzi aigua reciclada per al sistema de reg


Temes relacionats

Les pantalles acústiques a Mas Gener i el reg al camp de golf, al torn de precs i preguntes del ple (19/feb/18)


  • Comparteix:

El camp de golf es troba al nucli urbà / Foto: Golf Sant Cugat

El camp de golf es troba al nucli urbà / Foto: Golf Sant Cugat

ICV-EUiA instarà l'equip de govern a emprendre les accions necessàries perquè el Club de Golf Sant Cugat regui les instal·lacions amb un mètode sostenible. Els ecosocialistes, que van verbalitzar aquesta inquietud al ple d'aquest dilluns, recorden que hi ha un edicte de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) publicat el 2005 que obliga aquestes entitats esportives a utilitzar aigua reciclada.

La coalició assegura que uns 90.000 metres cúbics de l'aigua que el club utilitza per regar s'extreu dels pous que abasteixen la ciutat i que això és 'una greu irresponsabilitat'. La regidora Roser Casamitjana va exposar la situació al ple d'aquest dilluns.

Roser Casamitjana

El camp de golf no utilitza aigua reciclada, tal com indica l'ACA. La quantitat que treu de pous és insuficient per al reg total.


A la sessió plenària, l'alcaldessa, Mercè Conesa, va dir que el club té dificultats per acollir-se a aquesta obligació i que s'especificarien en comissió informativa. Conesa va explicar que hi ha l'opció de connectar l'equipament esportiu amb uns dipòsits d'aigua reciclada que es troben a Can Sant Joan i que s'omplen amb aigües regenerades provinents de Sabadell. Es tracta d'una iniciativa que suposaria una inversió per part de l'Ajuntament, però que també requeriria una aportació per part del Club de Golf.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.