El Suprem anul·la la concessió d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona


Temes relacionats

Sant Cugat reclama retornar a la gestió pública de l'ATLL (20/jun/16)

El TSJC declara nul el concurs d'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat (23/jun/15)


  • Comparteix:

El servei està gestionat per Acciona / Foto: ACN

El servei està gestionat per Acciona / Foto: ACN

El Tribunal Suprem (TS) ha anul·lat el concurs de concessió de la gestió de l'empresa Aigües Ter-Llobregat (ATLL), que la Generalitat va adjudicar a un consorci liderat per Acciona i BTG Pactual el 2012 i que va representar la major privatització mai feta per l'executiu català, amb un valor de 1.000 milions d'euros. El Suprem ha rebutjat els dos recursos que s'havien presentat i ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el 2015 va anul·lar el procés d'adjudicació d'ATLL fet per la Generalitat a Acciona. La sentència aclareix que la informació sobre els terminis de les inversions introduïda al concurs va generar 'confusió' i va 'viciar la licitació' en afectar el contingut de les ofertes, de manera que cal anul·lar tot el procés d'adjudicació. ATLL abasteix Sant Cugat.

Posicionament del ple
El juny de 2016, el ple municipal va posicionar-se a favor de recuperar la gestió pública d'Aigües Ter-Llobregat. La sessió va aprovar una moció d'ICV-EUiA que instava la Generalitat a anul·lar la concessió de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat a Acciona i recuperar-la, amb un calendari establert, per tornar a crear una empresa pública integrada en l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). L'acord va ser possible gràcies als vots dels ecosocialistes, del PSC, d'ERC-MES i la CUP-PC. El PP, C's i Convergència van abstenir-se.

Reaccions
El departament de Territori i Sostenibilitat convocarà el consell de xarxa d'ATLL per aturar la pujada de tarifa 2018. Així ho han acordat aquest divendres amb l’Associació Catalana de Municipis (ACM) i la Federació Catalana de Municipis (FCM) en una reunió de treball per analitzar les conseqüències de la sentència del Suprem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.