El cònsol honorari de Finlàndia, el valldoreixenc Albert Ginjaume, destituït per reunir-se amb Conesa


Temes relacionats

Albert Ginjaume: 'És una caça de bruixes i m'ha tocat a mi' (25/feb/18)


  • Comparteix:

El ministre espanyol d'afers exteriors, Alfonso Dastis / Foto: ACN

El ministre espanyol d'afers exteriors, Alfonso Dastis / Foto: ACN

El ministeri d'Afers Exteriors de Finlàndia ha destituït el seu cònsol honorari a Barcelona, el valldoreixenc Albert Ginjaume, arran d'una petició del govern espanyol que assenyala que ha actuat 'd'una manera inapropiada per al seu càrrec'. Es tracta d'una infomació avançada per 'El Nacional' que lliga el cessament del diplomàtic al fet que va convidar l'alcaldessa i presidenta de la Diputació, Mercè Conesa, a un dinar amb cònsols acreditats a la capital catalana. Segons apunta el mitjà, el ministeri d'Afers Exteriors espanyol no va veure amb bons ulls que es convidés una alcaldessa d'una ciutat que forma part de l'Associació de Municipis per la Independència (AMI).

Conesa ja ha fet notar el seu desacord amb la decisió a través d'una piulada, on recorda que representa institucions democràtiques després d'haver guanyat unes eleccions. En aquesta publicació, l'alcaldessa ha assenyalat que la trobada va servir per posar sobre la taula la funció de la Diputació i que es va desenvolupar 'en un clima d'absoluta normalitat'. També carrega contra el govern espanyol, ja que considera que 'no és normal el vet que exerceix el ministeri'.




La polèmica per la destitució s'ha estès també al parlament finlandés, on el diputat Mikko Kärnä farà arribar una pregunta a l'òrgan representatiu on demana un informe 'complet' sobre el tema. Kärnä assegura, en declaracions a l'ACN, que el ministeri d'Afers Exterior del país escandinau ha actuat 'en solitari' i que no ha informat ni el primer ministre ni el govern.

Els consolats honoraris de Finlàndia complementen la xarxa de missions diplomàtiques a l'estranger i vetllen pels drets dels finlandesos residents dins del territori de responsabilitat. A més, promou les relacions entre el país on està establert i el que representa en clau de negocis, economia i cultura.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.