Comencen les obres per connectar Can Barata a la xarxa d'abastament d'aigua


Temes relacionats

El nou sistema de transport de Can Barata triplica la mitjana d'usuaris les dues primeres setmanes (17/ago/17)

Sant Cugat rep una subvenció de 260.000 euros de l'ACA per connectar Can Barata a la xarxa d'aigua potable ( 9/nov/16)


  • Comparteix:

Les obres de connexió del barri de Can Barata amb la xarxa d'abastament d'aigua ja estan en marxa. Els treballs, que tindran una durada de cinc mesos i suposen una inversió de 775.000 euros, són una reivindicació històrica dels seus habitants, que fins ara s'abastien gràcies a un pou i dos dipòsits d'aigua. La solució passa per una canonada d'1,2 quilòmetres que connectarà un dels dipòsits amb el sector de Vallsolana.

El projecte inclou també una solució per a una altra de les demandes del barri, la manca de pressió de l'aigua provinent dels dipòsits, un fet que provocava diverses molèsties, com ha explicat el president de l'Associació de Veïns de Can Barata, Joaquim Medina.

Joaquim Medina

La gent d'aquí dalt no tenia pressió i contribuirà a tenir pressió als hidrants de prop del bosc. Si hi havia un incendi era un problema molt greu perquè els camions havien de baixar a Rubí.


Per millorar la pressió, s'instal·larà una nova acceleradora a l'estació elevadora de Can Sant Joan. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha assegurat que aquestes obres acabaran amb les dificultats de subministrament.

Cristina Paraira

Amb això els veïns tindran connexió directa d'aigua, fins ara es feia a través de l'acumulació en els dipòsits i en èpoques de calor havien de venir cubes a omplir-los.


Les obres s'han pogut fer amb l'ajuda de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), que ha concedit una subvenció de 200.000 euros per completar el projecte. Les obres van a càrrec de Sorea, concessionària del servei d'aigua de Sant Cugat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.