El govern de l'EMD vol deixar enrere el Consell de la Vila per crear un model 'més obert' de participació


Temes relacionats

L'EMD reconeix el problema de participació i que els veïns 'no s'impliquen prou' en Valldoreix (22/feb/18)

Ana Cano substitueix Susanna Casta com a vocal de Cs a la Junta de Veïns de Valldoreix (30/oct/17)


  • Comparteix:

La sessió també ha servit per incorporar la nova vocal de la junta, Ana Cano, la primera per l'esquerra

La sessió també ha servit per incorporar la nova vocal de la junta, Ana Cano, la primera per l'esquerra

La presidenta accidental de l'EMD, Susanna Herrada, assegura que el Consell de la Vila, l'òrgan participatiu de Valldoreix creat el 2009, ha de quedar enrere per apostar per un nou model 'més obert' i adaptat als nous temps. El punt de partida d'aquest nou model serà el futur reglament dels pressupostos participatius que, aquest dilluns, ha fet un pas més amb la creació de la comissió especial encarregada de la seva elaboració. La creació de la comissió s'ha aprovat per unanimitat a la junta de veïns.

Govern i oposició integren aquesta comissió especial que, amb les aportacions ciutadanes, elaborarà les regles dels pressupostos participatius que s'aprovaran a finals d'any. Tots els partits hi han votat a favor, tot i que alguns ho han fet amb reticències. És el cas de la CUP-PC i ERC-MES que han tornat a reivindicar la convocatòria del Consell de la Vila com a eina necessària per a qualsevol procés participatiu del territori.

No és de la mateixa opinió el govern que, en declaracions als mitjans, ha assegurat que 'no te intenció' de convocar l'òrgan, creat gairebé fa 10 anys. Susanna Herrada diu que volen apostar per un model de participació 'més obert'.

Susanna Herrada

Tindrà un altre nom, serà més obert. Però no estem d'acord amb que hi ha hagi un grup tancat de consellers.


L'ordre del dia també ha servit per formalitzar la presa de possessió de la vocal de Cs, Ana Cano, després de quatre mesos en què el partit no ha tingut representació a la junta per temes administratius. Cano, professora de música, coreògrafa i exmembre de la segona generació del grup Parchís, ha explicat que treballarà per donar resposta a les necessitats dels valldoreixencs.

Ana Cano

Amb tota la feina que ja s'ha fet vull fer una crítica constructiva.


Abans de la junta de veïns i de la corresponent presa de possessió de Cano, tots els vocals han llegit un manifest a favor de la llibertat d'expressió i contra la censura per denunciar els casos de Valtònyc, 'Fariña' i l'obra sobre 'presos polítics' retirada d'ARCO.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.