La CUP-PC vol que el ple expressi el suport al raper Valtonyc


  • Comparteix:

Valtonyc, en unan roda de premsa al Parlament / Foto: ACN

Valtonyc, en unan roda de premsa al Parlament / Foto: ACN

La CUP-PC presentarà una moció al ple de març perquè el ple doni suport al raper mallorquí Valtonyc i per instar el govern espanyol a derogar la Llei de Seguretat Ciutadana i l'última reforma del Codi Penal. Valtonyc, nom artístic de Josep Miquel Arenas, ha estat condemnat recentment a tres anys i mig de presó per injúries a la Corona i amenaces contra el president d'Actúa Baleares, Jorge Campos.

El text demana que el ple manifesti la 'preocupació per la deriva autoritària' de l'Estat espanyol i per l'acumulació de casos en què es 'retallen els drets fonamentals', com per exemple la sentència de presó per a Valtonyc. Segons la CUP-PC, la condemna es basa únicament en 'meres expressions o idees'.

El regidor de la coalició anticapitalista Ignasi Bea ha explicat que confien que la ciutadania s'oposi al que consideren que és una 'legislació retrògrada'.

Ignasi Bea

El tema és alarmant i el 2017 ha estat un any negre. Hi ha hagut molts judicis per coses que estan emmarcades dins la llibertat d'expressió i que ara es miren amb lupa. Creiem que el degoteig de casos i les penes de presó poden ser el detonant d'un canvi social que s'hi oposi.


La moció també vol donar suport a iniciatives ciutadanes que defensin la llibertat d'expressió com No Callarem.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.