Conesa insta la Generalitat a liderar l'augment de reserves de sòl per a habitatge assequible


  • Comparteix:

Conesa ha assistit aquest dimecres a la presentació de l'informe de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge

Conesa ha assistit aquest dimecres a la presentació de l'informe de l'Observatori Metropolità de l'Habitatge

L’alcaldessa, Mercè Conesa, ha assistit aquest dimarts a la presentació del primer informe anual de l'Observatori Metropolità de l’Habitatge de Barcelona (O-HB) i ha instat la Generalitat a ser 'valenta' i liderar l'increment de reserves del sòl per a construir habitatge assequible. L'informe constata l'augment generalitzat dels preus de lloguer i assenyala que el 16% de la població de l'àrea metropolitana destina més del 40% dels ingressos al pagament de les despeses de l'habitatge, una xifra que s'eleva fins al 42,7% en el cas de la ciutat de Barcelona.

Conesa ha lamentat la inactivitat del govern espanyol en matèria d'habitatge i ha defensat que les administracions han d'intervenir en els preus del lloguer a través de l'índex de referència. L'alcaldessa ha insistit en el compromís de Sant Cugat en la construcció d'habitatge assequible i en el creixement del parc públic.

Mercè Conesa

Volem arribar al 50% d'habitatge sostenible, amb reserves dels nous creixements residencials. Volem incrementar el parc públic de lloguer fins al 10% del total.


L'informe de l'Observatori Metropolità posa en evidència l'escassa població que té contractes de lloguer indefinit a l'àrea metropolitana i apunta que l'increment dels preus provoca que molts veïns hagin de marxar dels seus barri o ciutats a la recerca de preus més baixos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.