Cs proposa que la Policia Nacional i la Guàrdia Civil col·laborin en la seguretat de Sant Cugat


  • Comparteix:

Aldo Ciprian, Jean Maria Castel i Munia Fernández-Jordan

Aldo Ciprian, Jean Maria Castel i Munia Fernández-Jordan

Ciutadans proposa que la Policia Nacional espanyola i la Guàrdia Civil es coordinin amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra amb accions puntuals per reforçar la seguretat de Sant Cugat. El grup municipal considera que hi ha 'falta d'agents a la ciutat', que xifren en 170 entre policia catalana i policia local, i demana que s'incrementi en 50 unitats per complir amb la ràtio que, asseguren, estableix la Generalitat. Aquesta és una de les demandes que la formació taronja ha presentat en una proposta de resolució al Parlament on també insta el govern a destinar més Mossos a Sant Cugat una vegada les noves promocions previstes per Interior siguin una realitat.

Segons Ciutadans, els robatoris a domicilis a Sant Cugat han augmentat un 85% entre el 2011 i el 2016. En aquest sentit, també expliquen que els robatoris amb força han pujat gairebé un 33% i els robatoris amb intimidació un 44% en els últims dos anys. Unes xifres que el portaveu de Cs a la ciutat, Aldo Ciprian, utilitza per apuntar directament l'alcaldessa, Mercè Conesa, com a responsable de l'augment de robatoris a la ciutat.

La formació veu contradictori que Conesa es reunís l'octubre del 2016 amb el conseller d'Interior del moment, Jordi Jané, per millorar la coordinació entre Policia Local i Mossos d'Esquadra, després que la majoria dels grups municipals del ple de Sant Cugat rebutgessin al juliol del mateix any una moció de Cs i PP per augmentar el nombre d'efectius a la ciutat, igual com també va rebutjar-ho aquell desembre la comissió d'Interior de la Generalitat.

Per tot plegat, i mentre no sigui possible l'augment d'efectius, Ciprian ha demanat la cooperació de les policies de l'Estat espanyol.

Aldo Ciprian

Demanem que hi hagi col·laboració amb la resta de forces de l'Estat. Podem utilitzar la Guàrdia Civil i la Policia Nacional per establir una seguretat conjunta fins que tinguem a disposició les 220 unitats que necessita la ciutat per reduir aquesta mancança d'efectius.


El portaveu ha aprofitat també per carregar contra la Policia Local de la ciutat, que opina està 'mal gestionada'. Cs assegura que han augmentat gairebé un 10% les hores extres i que això, segons el partit, no ha servit per millorar la seguretat. Encara en aquesta matèria, Ciprian ha explicat que el cos local és un dels més envellits del país i ha criticat que les patrulles són insuficients.

El diputat de Cs al Parlament Jean Castel ha definit Conesa com 'l'alcaldessa virtual' i ha reiterat la petició del grup municipal de la seva dimissió.

Jean Castel

Hauria de fer un pas al cantó, deixar de gestionar d'una manera inútil i inhàbil les seves responsabilitats. Davant d'aquesta inacció d'un equip de govern que no governa, que no pren decisions, entenem que ja no s'hauria d'haver presentat als comicis electorals del 2015.


Castel ha afegit que el lloc del PDeCAT 'hauria de ser a l'oposició'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.