L'ANC de Sant Cugat posa a disposició autocars per anar a la manifestació d'aquest diumenge a Barcelona

L'entitat convoca la ciutadania per 'exigir al govern que desplegui la República'

Detall del cartell / Foto: ANC

Política

Publicat el 11/mar/18 per Martí González

La delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) habilita dos autocars des de Sant Cugat per anar a la concentració d'aquest diumenge a la tarda a Barcelona. L'entitat convoca la ciutadania a manifestar-se a les cinc de la tarda entre el passeig de Colom i el parc de la Ciutadella per 'exigir que el nou govern obeeixi el mandat de l'1 d'octubre' i 'desplegui la República'. Els autocars per desplaçar-se fins a la capital sortiran a dos quarts de quatre de davant el Teatre-Auditori i el preu del viatge és de cinc euros.

Un centenar de persones es traslladaran amb aquests autocars fins a Barcelona, tot i que des de la delegació santcugatenca de l'ANC expliquen que la majoria d'assistents santcugatencs a la manifestació hi aniran amb tren i vehicle particular. El coordinador local de l'ANC, Xavier Palet, ha explicat a Cugat.cat els motius de la convocatòria.

Xavier Palet

L'eslogan és 'Volem República ja'. Demanem unitat i que els nostres polítics estiguin a l'alçada del que la gent va votar l'1 d'octubre i el 27 de desembre, i en molts moments no tenim aquesta sensació. Volem tornar a demostrar-los que estan on estan perquè més de dos milions de persones els van votar.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



L'ANC demana 'unitat d'acció' i manté 'la mateixa posició des del 31 d'octubre: restituir el govern legítim i fer valdre la declaració d'independència'. L'entitat considera que la renúncia de Carles Puigdemont a la investidura 'no era el que milers de catalans esperaven' i 'deplora l'espectacle' de les negociacions entre els partits de les últimes setmanes.