Maulets es manifesta davant la seu del PSC en contra de la diferenciació de català i valencià


  • Comparteix:

Els joves independentistes animen a tothom a utilitzar el català en qualseol situació

Els joves independentistes animen a tothom a utilitzar el català en qualseol situació

Maulets de Sant Cugat han expressat el seu rebuig a la política lingüística del PSOE pel fet de considerar el català i el valencià com dues llengües diferenciades. Sota el lema 'No ens prendreu la terra, no ens matareu la llengua, l'assemblea local de Maulets s'ha manifestat davant la seu del PSC de Sant Cugat, i ha animat a tots els joves a parlar en català en qualsevol situació.

En un acte celebrat davant la seu del PSC a Sant Cugat, Maulets ha volgut manifestar-se en contra del tractament lingüístic que està portant a terme el govern socialista, i que diferencia el català i el valencià. Des del grup independentista s'ha parlat "d'agressió contra la nostra llengua" i d'una política de segregació del català completament premeditada. Escoltem Guim Pros, membre de Maulets.

Guim Pros

Segregar el català no és fruit d'una política innocent o d'una suposada ignorància. És una actitud absolutament premeditada que demostra mala llet.


Maulets considera que diferenciar entre el català i el valencià és una actitud demagògica ja que des de fa molts anys, els científics i lingüistes han deixat clar que es tracta de la mateixa llengua. Roser Tordera, membre de Maulets, ho ha explicat i ha animat als joves a parlar en català en tot moment.

Roser Tordera

Maulets creiem que el jovent ha de ser molt ferm a l'hora de parlar la seva llengua, la llengua pròpia dels països catalans, que és el català. És una mateixa llengua, i no és una qüestió política, sino científica.


Els joves independentistes ha penjat una pancarta a les finestres de la seu del PSC i han deixat una llengua tallada per la meitat, simbolitzant la política lingüística que critiquen. Aquesta acció s'emmarca dins la campanya "Combatem el capital, recuperem la Terra".



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.