L'ANC, Òmnium i el CDR entreguen 1.317 signatures perquè la plaça del Rei passi a dir-se 1 d'Octubre


  • Comparteix:

Representants de l'ANC, Òmnium i el CDR han lliurat els documents

Representants de l'ANC, Òmnium i el CDR han lliurat els documents

Les entitats sobiranistes de Sant Cugat han presentat aquest dilluns més de 1.300 signatures al registre municipal de l'Ajuntament per demanar que la plaça del Rei canviï de nom per plaça 1 d'Octubre. La delegació local de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), amb el suport d'Òmnium i el CDR, ha recollit signatures durant tres setmanes per fer aquesta petició al consistori. Amb l'entrada al registre s'inicien els tràmits per fer aquest canvi que ha de passar per la comissió del nomenclàtor i que finalment s'haurà de portar a aprovació al ple municipal.

El coordinador de l'ANC, Xavier Palet, creu que canviar el nom de l'espai 'és un deure que té el consistori amb la societat'.

Xavier Palet

Aquí afortunadament no ens van trencar la cara, però hi va haver molta gent defensant el país i la democràcia. Ens sembla especialment significatiu poder canviar el nom de plaça del Rei per plaça 1 d'Octubre, i més per la manera com es va comportar el rei de les espanyes.


La tinenta d'alcalde de Presidència, Carmela Fortuny, ha agraït a les entitats sobiranistes que hagin recollit les signatures i els ha encoratjat 'per la bona feina que fan pel procés i per al país'. Fortuny veu amb bons ulls el canvi de nom de l'espai.

Carmela Fortuny

L'1 d'Octubre va ser colpidor i tots l'hem de poder recordar ara i en un futur. Agraïm la resposta de la ciutadania, ara cal que segueixi el seu procediment amb la comissió tècnica del nomenclàtor i esperem tenir bones noticies ben aviat.


El CDR de Sant Cugat ja va rebatejar simbòlicament la plaça a finals d'octubre amb una placa a un fanal amb el nou nom.

Les entitats sobiranistes han entregat 1.317 signatures al registre municipal



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.