Neix 'Imagina, en Comú Sant Cugat', embrió pel futur programa electoral dels comuns a les municipals


  • Comparteix:

La iniciativa posa la mirada en els comicis locals / Foto: @SantCugatEnComu

La iniciativa posa la mirada en els comicis locals / Foto: @SantCugatEnComu

L'espai dels comuns ha presentat aquest dimecres 'Imagina, en Comú Sant Cugat', un procés participatiu i deliberatiu per debatre el futur de la ciutat. La iniciativa convida els ciutadans a posar sobre la taula les principals necessitats i reptes del municipi i a 'imaginar' quin Sant Cugat volen en un futur. La proposta, impulsada per membres de Catalunya en Comú, vol ser la base del programa polític de la confluència d'esquerres de cara a les eleccions municipals del 2019. La iniciativa ha habilitat un web on es poden fer arribar les propostes i el 21 de març a les set de la tarda celebrarà una assemblea a l'Espai Comú.

La iniciativa vol aprofitar l'auge dels moviments socials a Sant Cugat, que asseguren que han suposat 'un canvi de paradigma i un empoderament de la ciutadania', per iniciar un procés per dibuixar 'una ciutat diferent'. Els impulsors fan una crida als santcugatencs a ser 'protagonistes' en la transformació de la ciutat. Ho explica el membre de la coordinadora nacional de Catalunya en Comú Josep Maria Balcells.

Josep Maria Balcells

No podem esperar que el canvi ens vingui de dalt. Volem ser protagonistes perquè pensem que la dinàmica avui és que la ciutadania és un subjecte actiu per la transformació de la ciutat i de la societat.


La voluntat dels comuns és que el procés es tradueixi en un espai polític de cara a les eleccions municipals del 2019, tal com ha explicat el portaveu d'ICV-EUiA, Ramon Gutiérrez.

Ramon Gutiérrez

Al manifest deixem clar que l'objectiu és recollir tots aquells anhels, idees, que ajuden a imaginar un altre Sant Cugat per convertir-ho en una proposta de govern i alternativa a la gestió actual de l'Ajuntament.


'Imagina, en Comú Sant Cugat' també ha presentat un manifest on explica els eixos fonamentals de la proposta i convida els ciutadans a signar-lo.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.