La CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA, crítics amb la votació telemàtica de la lliure disposició


Temes relacionats

Completar la neteja de boscos de la Floresta, projecte més votat de la lliure disposició (13/mar/18)

L'esbarjo i l'entorn urbà, principals beneficiaris de la lliure disposició de Mira-sol ( 7/mar/18)


  • Comparteix:

Vista del web Decidim.SantCugat.cat

Vista del web Decidim.SantCugat.cat

Els grups municipals de la CUP-PC, ERC-MES i ICV-EUiA han emès un comunicat on expressen 'preocupació' pel sistema telemàtic de votació que s'ha utilitzat per als processos participatius per triar la lliure disposició dels consells de barri de Mira-sol i la Floresta. Les agrupacions reconeixen el potencial del portal Decidim.santcugat.cat, però lamenten que genera un greuge entre el vot presencial i el telemàtic. Els grups lamenten que si una persona s'inscriu al registre per votar el línia, ja no podrà participar de forma presencial en cap altre procés.

Els partits també es queixen que el vot no es validi una vegada s'emet, fet pel qual es pot canviar fins que es tanca el període de votacions. En aquests casos, a més, lamenten que una vegada s'emeti el suport es fa visible el nombre de vots que té el projecte en qüestió. Finalment, els tres grups es queixen que no hi ha cap missatge de confirmació quan s'emet la votació, fet que pot generar dubtes.

En el cas del procés participatiu de Mira-sol, on aquest sistema s'ha implementat per primera vegada, s'han comptat 1.149 vots. De la seva banda, a la Floresta, enguany s'han registrat 390 vots, 66 menys que el 2017. La portaveu de la CUP-PC i presidenta del consell de barri florestà, Núria Gibert, atribueix la caiguda de la participació al sistema telemàtic.

Núria Gibert

Segurament la baixada té a veure amb això. Proposem que hi hagi un seguiment. Una ciutat que diu que es vol creure la participació hi ha de posar recursos.


Els tres partits d'esquerres volen que l'Ajuntament respongui a les crítiques i que resolgui els inconvenients. A més, també creuen que la plataforma telemàtica ha de servir també per enriquir el processos participatius, més enllà de limitar-se a ser només un canal per votar.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.