L'oposició d'esquerres presenta una moció en nom del Sindicat de Llogaters 'en defensa dels inquilins'


Temes relacionats

El Sindicat de Llogaters titlla d''insult' el Tribuna per la situació de l'habitatge a Sant Cugat (14/feb/18)


  • Comparteix:

El Sindicat de Llogaters vol que s'aposti per l'habitatge social

El Sindicat de Llogaters vol que s'aposti per l'habitatge social

La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC porten al ple d'aquest dilluns una moció, en nom del Sindicat de Llogaters, per reclamar que el consistori 'condemni l'especulació' i que el govern espanyol derogui la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) i estipuli que la meitat de totes les futures promocions siguin de protecció oficial. El text proposa també declarar com a no grata la 'presència de fons voltors a la ciutat'.

La moció també proposa crear una oficina d'atenció als llogaters, on puguin assessorar-se sobre els seus drets i defensar-se de possibles abusos. Això hauria d'anar acompanyat, segons el sindicat, de més comunicació als ciutadans sobre els lloguers. El portaveu del Sindicat de Llogaters, Marco Simarro, ha explicat que es tracta d'una moció que té una part de declaració d'intencions, però també una part pràctica.

Marco Simarro

Presentem acords més de caire polític, com la declaració de persona non grata als fons voltors però també altres de més pràctics. Per exemple que els edifics de nova construcció o de rehabilitació integral es destini al 50% a protecció oficial.


El text també proposa que es faci arribar als grups parlamentaris del Congrés el suport a la modificació de les Lleis d'Arrendaments Urbans (LAU) que vol tornar a ampliar la durada dels contractes de tres a cinc anys.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.