ERC-MES vol que sigui l'Ajuntament qui assumeixi el cost dels limitadors de so en actes a l'aire lliure


Temes relacionats

Pas endavant de la nova ordenança de sorolls, vibracions i olors de Sant Cugat (22/gen/18)


  • Comparteix:

Els regidors d'ERC-MES, Mireia Ingla, Ferran Villaseñor i Èric Gómez

Els regidors d'ERC-MES, Mireia Ingla, Ferran Villaseñor i Èric Gómez

El grup municipal d'ERC-MES considera que la nova ordenança de soroll, vibracions i olors ha de recollir que sigui l'Ajuntament i no les entitats qui es faci càrrec dels limitadors de so per a les activitats de l'aire lliure. Amb al·legacions presentades a la normativa, els republicans subratllen que l'administració sovint aporta elements com el mobiliari o l'escenari i que, per tant, tindria sentit que fes el mateix amb aquesta eina. Els limitadors poden costar als col·lectius uns 500 euros.

Malgrat posar en valor l'ordenança, ERC-MES creu que encara es pot millorar per no penalitzar entitats sense ànim de lucre. Ho ha explicat a Cugat.cat el regidor Èric Gómez.

Èric Gómez

Pot provocar que aquestes entitats no puguin desenvolupar les seves activitats amb normalitat. Hauria de ser l'Ajuntament qui posi el limitador.


Pel que fa al fet que les entitats puguin fer un màxim de 12 activitats extraordinàries a l'any, l'agrupació considera que cal eliminar la limitació que només puguin fer una per mes com a màxim. A més, els republicans també han introduït una al·legació perquè l'ordenança estigui redactada amb 'un ús no sexista i androcèntric de la llengua'.

La nova ordenança incorpora per primera vegada les condicions que han de complir les sortides de fums dels establiments de restauració. En el camp acústic, el text també obliga l'Ajuntament a fer un mapa de soroll i de capacitat acústica i actuar als punts on se superin els llindars màxims. La proposta de l'equip de govern va rebre llum verda al ple de gener amb els vots favorables de Cs, el PSC i el regidor no adscrit.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.