Clam multitudinari per l'alliberament dels 'presos polítics' i per l'aplicació dels resultats del 21-D


Temes relacionats

Doble concentració a Valldoreix i Sant Cugat aquest divendres per reclamar la llibertat dels 'presos polítics' (15/mar/18)


  • Comparteix:

Les entitats sobiranistes han fet una crida aquest divendres per l'alliberament dels 'presos polítics' cinc mesos després de l'empresonament dels 'Jordis'. Centenars de persones han assistit a la concentració convocada a la plaça de la Vila, on també s'ha reclamat unitat als partits independentistes per fer realitat el mandat de les eleccions catalanes del 21 de desembre. A la trobada també s'ha criticat 'la repressió de l'Estat espanyol sobre els catalans'.

La protesta ha servit també per lamentar la marxa de Carles Puigdemont i d'alguns exconsellers, entre ells la santcugatenca Clara Ponsatí a Brussel·les. Les entitats convocants, ANC, Òmnium i CDR, han subrallat que tot plegat és una situació fora de la normalitat. Ho ha explicat el coordinador de l'ANC, Xavier Palet.

Xavier Palet

Estem aquí per la repressió al poble de Catalunya i per la fugida a l'exili d'unes persones que només volien tirar endavant allò pel qual els vam votar.


A l'acte, també s'ha carregat contra els escorcolls d'aquest dijous a la seu nacional d'Òmnium Cultural per part de la Guàrdia Civil, que cercava documents que lliguessin l'entitat al finançament del referèndum de l'1 d'octubre.

Una hora abans de la concentració de davant de l'Ajuntament, les portes de la Casa de la Vila de Valldoreix han acollit una trobada on també s'han llençat aquests missatges de protesta. De fet, de la façana de la seu de l'EMD penjava una pancarta de suport als presos. La membre del CDR de Valldoreix, Maria Creixell, ha lamentat que encara no hi hagi un govern a la Generalitat.

Maria Creixell

No normalitzem això, però tampoc el fet que haguem votat dues vegades i no s'hagi implementat el resultat d'allò que vam votar.


Les concentracions han acabat amb les actuacions musicals dels Ments Perdudes a Valldoreix i dels Garlic a Sant Cugat.

La nova pancarta
La trobada d'aquest divendres a la plaça de la Vila ha estat presidida per la pancarta 'Llibertat presos polítics' que l'ANC ha cedit a l'Ajuntament i que penja a la façana del consistori. Un símbol que ha comportat queixes per part de Cs, que assegura que demanarà de nou a la delegació del govern espanyol que insti a retirar-la per 'complir la neutralitat dels espais públics'. La formació taronja lamenta 'el segrest de les institucions públiques a favor d'una única ideologia'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.