L'Ajuntament tindrà capacitat sancionadora per regular la circulació de bicicletes a Collserola


Temes relacionats

Cs vol una ordenança per a les bicis que refermi el compromís municipal amb la mobilitat sostenible (13/mar/18)

Sant Cugat, tercer municipi metropolità amb més usuaris de Bicibox (13/mar/18)


  • Comparteix:

Ciclistes al parc de Collserola / Foto: Consorci del Parc

Ciclistes al parc de Collserola / Foto: Consorci del Parc

L'equip de govern sotmetrà a aprovació inicial, al ple d'aquest dilluns, una nova ordenança per regular la circulació de bicicletes al Parc Natural de Collserola, amb la qual l'Ajuntament tindrà capacitat sancionadora en cas d'infracció. Així, el govern municipal vol definir tant els camins per on es permet circular les bicicletes com la velocitat màxima, de 20 quilòmetres per hora, i donar prioritat sempre als vianants. Segons fonts municipals, l'ecocomptador situat al Pi d'en Xandri va comptar l'entrada al parc de 300.000 vianants i 140.000 ciclistes durant el 2017.

Fins ara l'ordenança que regulava el pas de bicicletes era la del mateix Parc Natural, que no té capacitat per sancionar. Amb aquesta nova norma, la Policia Local podrà multar aquells ciclistes que no la respectin amb sancions d'entre 100 i 500 euros segons la gravetat.

Així, l'ordenança determina que les bicicletes només podran passar per itineraris i pistes del mapa que elaboren els serveis tècnics del parc: vies principals, pistes forestals, camins de passejada i, en general, vies de més de tres metres d'amplada. La normativa també detalla que els ciclistes hauran de dotar de timbres i elements reflectants els seus vehicles i, a grans trets, seguir la normativa general de circulació.

El regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, ha explicat els detalls d'aquesta nova ordenança i ha subratllat la importància d'establir un ordre en la relació entre vianants i ciclistes, així com garantir la bona preservació de l'entorn natural.

Joan Puigdomènech

Cal que hi hagi respecte als dos tipus d'usuaris i afavorir les pràctiques. S'ha de veure també com afecten positivament a la preservació.


La Policia Local, abans d'engegar possible sancions, informarà els usuaris del parc de la nova ordenança entre mitjans de maig i mitjans de juny.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.