L'Ajuntament multarà els ciclistes que no respectin les normes de circulació al Parc Natural de Collserola


  • Comparteix:

Ciclistes al parc de Collserola / Foto: Consorci del Parc

Ciclistes al parc de Collserola / Foto: Consorci del Parc

El ple ha donat llum verda a l'aprovació inicial d'una nova ordenança per regular la circulació de bicicletes al Parc Natural de Collserola, amb la qual l'Ajuntament tindrà capacitat sancionadora en cas d'infracció. El consistori vol definir tant els camins per on es permet circular les bicicletes com la velocitat màxima, de 20 quilòmetres per hora, i donar prioritat sempre als vianants. La proposta ha rebut el vot favorable de tots els grups, tret de la CUP-PC i ERC-MES que s'han abstingut a l'espera de presentar al·legacions.

ESCOLTA-HO

Fins ara l'ordenança que regulava el pas de bicicletes era la del mateix Parc Natural, que no té capacitat per sancionar. Amb aquesta nova norma, la Policia Local podrà multar aquells ciclistes que no la respectin amb sancions d'entre 100 i 500 euros segons la gravetat. Un aspecte, el de la sanció, que no comparteix la CUP-PC, com ha esgrimit la portaveu cupaire, Núria Gibert.

Núria Gibert

No ens agraden les ordenances perquè venen a normativitzar l'espai. I sancionar amb 100 euros un ciclista per no portar el timbre em sembla una absurditat.


En aquest sentit, els anticapitalistes han avançat que, durant l'exposició pública del text, demanaran la retirada de les sancions imposades. Cs, que ha vist transformada en institucional la seva proposta per crear una ordenança per regular l'ús de la la bici a la ciutat, ha donat el vot favorable. Des del PSC s'ha sol·licitat una campanya informativa específica a la zona, un guant que ha recollit el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, que n'ha anunciat una entre mitjans de maig i mitjans de juny, a càrrec de la Policia Local.

Així, l'ordenança determina que les bicicletes només podran passar per itineraris i pistes del mapa que elaboren els serveis tècnics del parc: vies principals, pistes forestals, camins de passejada i, en general, vies de més de tres metres d'amplada. La normativa també detalla que els ciclistes hauran de dotar de timbres i elements reflectants els seus vehicles i, a grans trets, seguir la normativa general de circulació.

L'alcaldessa i presidenta del Parc Natural de Collserola, Mercè Conesa, ha posat de relleu el valor d'una actuació que es traduirà en forma d'ordenança a tots els municipis que formen part de la serra.

Mercè Conesa

Iniciem una línia de col·laboració amb la resta d'ajuntaments per, entre d'altres, les policies locals s'impliquin en la informació i el control


Segons fonts municipals, l'ecocomptador situat al Pi d'en Xandri va comptar l'entrada al parc de 300.000 vianants i 140.000 ciclistes durant el 2017.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.