Sant Cugat mostra el seu rebuig als fons voltor i reclama la modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans

Promoció d'habitatges de protecció oficial de la plaça dels Rabassaires

Política

Publicat el 19/mar/18 per Alba Triadó / Albert Prat

El ple municipal de Sant Cugat rebutja la presència de fons voltor a la ciutat i el seu suport a la modificació de la Llei d'Arrendaments Urbans (LAU) per allargar la durada dels contractes de lloguer de tres a cinc anys. Aquest acord és fruit d'una moció que la CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC han presentat en nom del Sindicat de Llogaters amb esmenes de PDeCAT-Demòcrates i que també insta l'Oficina Local d'Habitatge a assessorar i empoderar els llogaters davant possibles abusos. Tots els grups han votat a favor del text excepte el PP, que s'ha abstingut. Cs també s'ha abstingut al punt on es reclama la modificació de la LAU.

Escolta-ho

Els grups proposants han cedit la paraula al Sindicat de Llogaters i una de les portaveus, Mariona Sòria, ha impel·lit els grups polítics a 'posar-se a treballar' per solucionar el problema de l'habitatge. També ha assenyalat que accepten les esmenes del govern perquè cal 'anar junts'. Sòria ha destacat la importància de significar-se contra la Llei d'Arrendaments Urbans.

Mariona Sòria

Han de seguir treballant en l'habitatge públic, però és important que s'hagin compromès a traslladar als grups parlamentaris la voluntat de canviar la LAU, és una llei que ens està fent fora de casa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Com a resultat del text aprovat, l'Ajuntament reafirma el compromís de destinar la meitat dels edificis de nova construcció als barris de nou desenvolupament a habitatges de protecció oficial de gestió pública i municipal a un preu assequible.

El consistori ha refermat que el 100% d'habitatge públic que faci Promusa serà de lloguer. El departament de Serveis Socials també garantirà que la renda que marqui l'empresa municipal d'habitatge per a les persones que es consideren en risc d'exclusió residencial respecti els límits que marca la llei.