L'Ajuntament aplicarà la perspectiva de gènere en les contractacions dels serveis municipals


  • Comparteix:

La moció busca introduir la perspectiva de gènere en les contractacions municipals

La moció busca introduir la perspectiva de gènere en les contractacions municipals

Aplicar 'la mirada i la perspectiva de gènere' en la contractació dels treballadors dels serveis que presta l'Ajuntament i determinar quins d'aquests estan feminitzats és el compromís que ha assolit el ple aquest dilluns amb els vots de tots els grups, i un contrari del PP. Tot plegat sorgeix d'una moció original de la CUP-PC i conjunta amb ERC-MES que s'ha frustrat en els punts que reclamaven la internalització del servei de la neteja municipal, que no s'ha acabat aprovant. El PDeCAT-Demòcrates ha mostrat interès en elaborar, amb pressupost de 2019, l'estudi sobre la viabilitat de municipalitzar aquest servei, la concessió de la qual acaba el 2021.

De fet, una intervenció, per temes de reglament del regidor republicà Èric Goméz, ha frustrat l'acceptació d'una esmena 'in voce' del govern que hagués possibilitat la consecució d'aquest estudi de viabilitat cara l'any vinent.

Una moció que ha necessitat votacions de punts per separat i que, de bon principi, ha comptat amb la disconformitat del govern en el relatiu a les condicions laborals de les treballadores i treballadors del servei de la neteja. La tinenta d'alcalde d'Entorn Urbà, Cristina Paraira, ha remarcat que les condicions d'aquest col·lectiu acompleixen el salari mínim municipal de 1.100 euros.

Cristina Paraira

Des del govern hem fet diverses accions a favor d'aquest col·lectiu perquè entenem que és vulnerable.


Paraira també ha assenyalat la dificultat de plantejar la municipalització del servei, quan el mandat acaba el 2019 i dos anys després, la concessió del mateix. No obstant això, els vots favorables de gairebé totes les formacions s'han donat per aplicar la perspectiva de gènere en la contractació d'aquest personal i en la segmentació de dades dels serveis per calibrar quins estan feminitzats i pateixen escletxa salarial com recomanava l'últim Pla d'Igualtat.

La portaveu de la CUP-PC, Núria Gibert, ha lamentat intervencions com la del PP, que ha dit que si la neteja està feminitzada és perquè és una opció laboral que escullen més les dones. Gibert ha respost amb ironia.

Núria Gibert

Les dones neixem amb un gen que fa que ens agradi netejar, cuidar... I sobretot ens agrada que ens paguin el justet.


L'empresa Clece gestiona els serveis de neteja municipal des de 2007.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.