El ple rebutja la moció del PP per validar l'educació diferenciada


  • Comparteix:

La Farga / Foto: Web de l'escola

La Farga / Foto: Web de l'escola

El PP no va obtenir els vots necessaris al ple d'aquest dilluns per oficialitzar el suport als centres d'educació diferenciada i rebutjar la idea que es tracti com un ensenyament discriminatori. Tot i rebre el suport parcial del PDeCAT-Demòcrates, que va donar llibertat de vot als regidors, el grup dels populars va veure desestimada la moció. El PP va rebre crítiques d'alguns partits per portar al ple un debat ja tractat i per presentar una proposta basada en estudis que no els van convèncer.

Els populars volien instar la Generalitat i el govern espanyol a promoure una legislació per assegurar el dret de les escoles que separen per sexes a rebre concerts econòmics.

La CUP-PC, ERC-MES, ICV-EUiA i el PSC van votar en contra de la proposta, mentre que Cs i el regidor no adscrit es van abstenir. No van ser els únics, també van abstenir-se sis regidors de l'equip de govern: Joana Barbany, Carmela Fortuny, Damià Calvet, Joan Puigdomènech, Carles Brugarolas i Esther Salat. Aquesta última és la regidora d'Educació i Família.

Esther Salat

És i serà un debat intens i ple de matisos, i volem recollir-los en les votacions. Donarem llibertat de vots als regidors. I serà al Parlament on es dirimirà el futur dels concerts educatius.


La resta de regidors del govern, l'alcaldessa, Mercè Conesa, Susanna Pellicer, Eloi Rovira, Cristina Paraira y Mayte Pérez, van votar a favor del text del PP. El seu portaveu, Álvaro Benejam, es va congratular que malgrat la desestimació de la moció, cap dels grups opositors va donar arguments per invalidar els concerts educatius a aquests centres.

Alvaro Benejam

Ha quedat clar que ningú ha donat una sola raó perquè aquest ensenyament no estigui en el sistema de concerts. Ningú s'ha mirat els estudis de la moció.


A Sant Cugat ofereixen educació diferenciada La Farga i el Viaró, ambdós escoles concertades.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.