Can Barata, Can Bell i l'accés al centre protagonitzen l'audiència pública


Temes relacionats

Joaquim Medina (AAVV Can Barata): 'El nostre objectiu és fer barri i integrar els nous veïns' (15/mar/18)


  • Comparteix:

L'audiència pública ha estat de les més participades dels últims mesos

L'audiència pública ha estat de les més participades dels últims mesos

Can Barata, el nou sistema d'accés al centre vianantitzat i la planificació urbanística del sector de Can Bell, així com la preservació de la masia, han centrat l'audiència pública del ple de març. La sessió, que s'ha allargat durant més d'una hora, també ha tractat els preus de l'escola bressol municipal, la mobilitat a Can Magí i el 'botellón' al carrer de la Creu.

ESCOLTA-HO

Can Barata
Dos membres de l'Associació de Veïns de Can Barata han posat sobre la taula dues demandes del barri. La primera, una rotonda a l'accés des de la carretera per augmentar la seguretat i la instal·lació d'un desfibril·lador extern automàtic.

En el cas de la rotonda, l'alcaldessa, Mercè Conesa, ha recordat que la carretera pertany a la Generalitat, però ha promès que buscaran una solució 'imaginativa' per al 2018. Pel què fa al desfibril·lador, també ha promès que en la propera oportunitat que puguin adquirir-ne un conjuntament amb la diputació, el barri tindrà prioritat.

Reutilització i 'botellón' al carrer de la Creu
El president de l'Associació de Veïns de Sant Cugat Centre ha assenyalat que caldria promoure la reutilització en lloc del reciclatge en alguns restaurants, com les pizzeries, per evitar que generin tants residus. També ha alertat que s'està produïnt 'botellón' els caps de setmana en un portal del carrer de la Creu.

L'alcaldessa s'ha compromès a estudiar-ho.

Multes per l'accés al centre
María Ángela Palacios ha expressat els seus dubtes sobre el funcionament del nou accés per a residents al centremitjançant un sistema de control fotogràfic i ha insistit en que l'operadora de telefonia li cobra per trucar al 010.

Cristina Paraira li ha assenyalat que la idea del sistema és fer-ho més fàcil als residents i evitar l'accés de vehicles no autoritzats. Joana Barbany ha dirigit Palacio a l'OMIC per reclamar.

Masia de Can Bell
La família propietària de la masia de Can Bell ha aprofitat l'aprovació del planejament de l'àrea de Torre Negra, molt a prop de la finca, per reclamar més suport de l'Ajuntament en el manteniment de l'edifici, els primers registres de la qual daten de segle XI. Clàudia Bell ha remarcat que es tracta de patrimoni històric, artístic i cultural de la ciutat.

Jaume Bell ha reclamat més ajuda a l'administració per a les feines de manteniment de les 27 hectàrees de la masia i la preservació de l'edifici. Es queixa, per exemple, que en el seu moment se li havia promès una permuta com la dels propietaris de Can Cortés.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, s'ha compromès a fer el màxim esforç per donar sortida a les demandes de la família Bell. Ha recordat que la finca no està a l'àmbit de Torre Negra, però de totes maneres ha assenyalat que les condicions jurídiques no fan que s'hagin de pagar indemnitzacions als propietaris de la zona pel fet que no s'hi pugui urbanitzar. Assenyala que de cara al futur s'aprovarà un pla de masies per ajudar els propietaris a mantenir-les.

El portaveu del PP, Álvaro Benejam, ha aprofitat per recordar que es va aprovar una moció per ajudar els propietaris de masies que no tenen recursos per mantenir-les.

Urgències pediàtriques i el preu de l'escola bressol
Susana González ha preguntat per què encara no hi ha urgències pediàtriques a la ciutat i s'ha queixat del preu de l'escola bressol. La regidora d'Educació, Esther Salat, ha recordat que les quotes poden tenir una bonificació de fins al 70%, a partir de la tarifació social.

Una vegada rebuda resposta, també ha preguntat pel cas Palau i ha demanat la dimissió de Conesa. L'alcaldessa li ha explicat que les acusacions que li ha fet no són veritat, ja que no han condemnat ningú de Sant Cugat i, per tant, no dimitirà.

Accés al carrer del Migdia
Javier Jané s'ha queixat de les multes per aparcar a la zona de vianants per als veïns del carrer del Migdia. Conesa i la tinenta d'alcalde de Mobilitat, Cristina Paraira, han estat d'acord en assenyalar-li que rep multes qui no aparca bé i asseguren que la situació se solucionarà quan s'estengui l'accés per control fotogràfic.

Torre elèctrica del carrer de Guadalajara
Federico López ha reclamat com estan els passos per soterrar la torre d'alta tensió que queda al barri de Mas Gener. Calvet i Conesa han admès que és una qüestió difícil i que s'està negociant amb Rubí i la direcció general d'Energia, però que l'acord queda lluny.

Mobilitat a Can Magí
Francesc López, president de l'Associació de Veïns de Can Magí, ha posat sobre la taula els problemes de mobilitat que hi ha al barri i que s'han discutit més endavant en una moció presentada per ERC-MES. Ha demanat solucions per l'accés a l'avinguda de Roquetes des del carrer de Joan Amades i zona verda d'aparcament.

Urbanització passeig de Calado
Un veí del passeig de Calado, al sector de Can Bell, ha assegurat que estan 'abandonats' per l'Ajuntament. ha alertat d'abocaments il·legals de purins, que no hi ha llum, els carrers no estan asfaltats i no hi ha recollida de residus.

Conesa assenyala que és una zona que no està regulada urbanísticament i això impossibilita actuar-hi, però que s'intentarà solucionar en un futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.